Hlavní navigace

Podvodník Václav Prokůpek - videoreportáž

8. 5. 2012 10:10 (aktualizováno) Tomáš Kapler

Můj loňský blogpost o Ing. Václavu Prokůpkovi, Ph. D, který vykrádal články z různých webů a publikoval je pod svým jménem, sklidil myslím slušný úspěch, když jeho čtenost 3× převyšuje všechny ostatní příspěvky na Lupáckém blogu – hodně lidí se na něj vracelo zjevně díky jeho velmi záživné diskusi.

Po jeho publikování se mi ozývalo hodně lidí s různými dalšími příběhy se setkání s touto unikátní osůbkou, ukázalo se, že dotyčný nemá zřejmě žádný vysokoškolský titul, ani šachový velmistrovský titul, že se vydává za manžela paní Talmanové, že byl odsouzen za napadení poslance Vilímka…

Děkan Univerzity Jana Amose Komenského, kde byl Prokůpek toho času zaměstnán jako profesor mediální komunikace, byl asi z tohoto zjištění, poté, co se jej ode mě dozvěděl, trochu rozčarován, takže v novém semestru se s ním již nepočítalo, mnoho blogů a serverů smazalo „jeho“ články, nicméně pan Prokůpek si ani pak nedal pokoj a stále pokračoval ve vykrádání cizích děl.

Nicméně asi se v něm hnulo svědomí, protože před pár měsíci vytvořil zcela původní článek – investigativní reportáž o tom, jak při zakládání romské strany utekl jejich pokladník i s penězi. Článek byl natolik zajímavý, že jej přebralo mnoho „seriózních“ zpravodajských serverů. Bohužel pan Prokůpek jaksi při jeho tvorbě asi nepochopil podstatu mého sdělení, protože si celý tento článek vymyslel.

Za tento lišácký kousek si pan Prokůpek jistě zasloužil svých 15 minut slávy a vysloužil si jich rovnou 20 – v pořadu Reportéři ČT. Story o panu Prokůpkovi začíná na cca. 14. minutě, neváhejte, dočkáte se i živého pana Prokůpka (jeden můj kontakt, co bydlí nedaleko od něj mi prozradil, kde se zrovna nachází a reportérka ČT této mé informace beze zbytku využila).

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).