Hlavní navigace

Názor ke článku Páteční blbůstky - prohlížeče, Linux, domény a tak vůbec od Xeelee - Také vám připadal Macichův článek o ničem a...

  • 30. 6. 2008 20:51

    Xeelee (neregistrovaný)

    Také vám připadal Macichův článek o ničem a s naprosto nesmyslnou anketou? Na Lupě se asi nedají použít checkboxy. Myslím, že jste to vystihl krátce, stručně, jasně a neomýláte dokola pořád to samé jako kolegové pisálci. Redakce tn.cz určitě tiše závidí.

    Distribuce podobné Windows existují, ale není o ně zájem. Existují i vzhledy pro KDE a GNOME ve stylu Windows. Na desktop zaměřené distribuce podle mých zkušeností začátečníci ovládají mnohem snáze než Windows a problém je u pokročilejších uživatelů s OS od Microsoftu. Čím déle člověk Windows používá a čím víc věcí v něm umí, tím je přechod složitější. Počet lidí, kteří ostatním instalují Linux, se podle statistik zvyšuje, ale i když počet linuxových desktopů naroste za rok dejme tomu o 100 %, tak se pořád pohybujeme v jednotkách procent trhu. Výraznějšímu prosazení dávám tak pět až deset let. Ubuntu míří na desktop a ostatní firmy se zaměřují převážně na firemní sféru, takže bude mít většina uživatelů stejnou distribuci (maximálně s jiným window managerem). Stačí se podívat na výsledky ankety o nejoblíbenější distribuci na abclinuxu.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).