Hlavní navigace

Názor ke článku Notebook do firmy - kdy se začne dělat? od internet - [17] konečně jeden rozumný protiargument, děkuji. Ano, ergonomie...

  • 17. 10. 2008 18:46

    internet (neregistrovaný)

    [17] konečně jeden rozumný protiargument, děkuji. Ano, ergonomie může být problém. Ale nemusí, prostě proto, že když máte docking station, tak můžete mít displej i klávesnici externí, když byste to chtěl. Mně se na ergonomii notebooků líbí ale to, že je mohu přenést a posunout jak potřebuju, takže sedím pokaždé nějak jinak, různě střídám polohy, takže mě paradoxně při práci s notebookem nic nebolí, protože nemám celý den stále jednu, byť jakkoliv ergonomičtější polohu

    [18] na tvorbu grafiky máme grafiky, které mají grafické stanice a je to právě těch pár výjimek, které jsem zmiňoval. Pro mě jako občasného kodéra stačí u grafiky ořez, a kvůli tomu kupovat Photoshop za 10 tisíc je kravina (navíc nešikovné jak kanon na vrabce) a stačí téměř cokoliv co funguje všude (osobně používám Paint Sho Pro za asi 50 dolarů).
    U numerických kláves záleží asi na profesi, je jasné, že účetní by bez nich nepřežila, ale účetní bych ani nedovolil odnášet počítač domů (není-li účto na serveru);) takže by měla nějakou externí klávesnici

    [19] citace: "Takže z hlediska možnosti připojení by 100% z 5500 "mých" uživatelů postačoval port pro připojení monitoru, 2 USB porty, 1 ethernet, bluetooth a wifi"
    Když jste v práci, tak si připojíte ten USB hub, takže vám stačí jeden USB port. Když jste na cestách a používáte myš, tak můžete použít BT, a tak vám stále zůstávají dva porty, kdybyste z nějakého důvodu chtěl opravdu připojovat nesmysly typu usb lampička (ale neznám nikoho, kdo by to dělal) a druhý právě pro strýčka příhodu. Navíc když bych opravdu chtěl i na cestách připojovat nesmysly, tak si s sebou tahám usb hub, téměř nic neváží ani neměří.
    [20] no myslím, že dneska se tedy počítače ve firmách po 3 letech nevyhazují, životnost se dnes výrazně prodloužila, právě proto, že není potřeba nic rychlejšího a spolehlivost je dostatečná. Ale také myslím, že životnost notebooku a počítače je téměř identická, možná u notebooku dokonce větší, protože starý notebook má stále nějakou cenu (schválně jděte do nějakého bazaru - 5 let starý počítač tam nenajdete, 5 let staré notebooky běžně)
    Ano, argument s prací domova je skvělý, ale já netvrdím, že je to povinnost nosit domu, myslím, že notebook je prostě výhoda i pouze v práci. Navíc na to koukám z hlediska zaměstnavatele, takže pocit zaměstnance není příliš podstatný ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).