Hlavní navigace

Mé hlasy v Křišťálové Lupě

23. 9. 2011 10:37 Tomáš Kapler

Jako člen odborné poroty Křišťálové Lupy jsem splnil každoroční milou povinnost hlasovat o nejlepších projektech na českém internetu. Mé hlasy včetně rozšířených komentářů:

  • Inspirace roku: Jízdomat - za kvalitní provedení, snad nominace pomůže větší známosti mezi řidiči
  • Osobnost roku: Milan Fridrich - za to, že propojení TV a Internetu neznamená jen „více na TN.cz“ (ale jinak letos nějakou pozitivní českou IT osobnost moc nevidím, dal bych to Sentě Čermákové, nejen proto, že je to asi nejúspěšnější a nejvýraznější žena v českém IT, ale i proto, že je to kost ;-) – jen bohužel není v užší nominaci)
  • Anticena: ČTÚ a jeho špatná regulace telekomunikačního trhu - ČTÚ zrušit a řízení převést britskému Ofcomu. Snad se dočkáme věcí jako je povinné sdílení stožárů, povinné zpřístupnění sítí pro virtuální operátory, výrazných pokut za nedodržení termínů zavádění sítí 3. a 4. generace, konce bezplatného rozdávání frekvencí v hodnotě miliard Kč, přiznání faktu, že máme nejdražší mobilní telefonování v Evropě atd.
  • Projekt roku: Redesign Super.cz – za odvahu a za to, že design dělal designér.
  • Globální projekty českých tvůrců: Socialbakers.com – jediný původní globální projekt z ČR s globálním úspěchem a významem. Nechápu v této kategorii přítomnost milionté kopie nějaké služby nebo v zásadě lokálních projektů jen za to, že je místo na .cz dali na .com a použili angličtinu místo češtiny. Disclaimer: pár týdnů jsem se podílel na jejich nové koncepci.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).