Hlavní navigace

Názor ke článku Je CD/DVD mrtvé? od internet - [5] konečně někdo s názorem přiznejme si, že upload...

  • 18. 12. 2007 12:34

    internet (neregistrovaný)

    [5] konečně někdo s názorem
    přiznejme si, že upload stovek mega či dokonce pár giga je něco, co 99 % uživatelů prostě nikdy nebude potřebovat.

    O tom, že DVD se drží de-facto jen kvůli filmům a přehrávačům už jsem psal, imho je ale otázka, jak dlouho to vydrží. Na západ od nás, kde je o trochu vyšší kupní síla a dostupnější rychlý internet bez omezujících limitů se výrazně častěji kupují přehrávače právě s přístupem na net a vznikají online půjčovny. Jedinou bariérou, aby to proniklo rychle i tam jsou ti debilové, kteří musí dokazovat svou úžasnost tím, že nabourávají všechny snahy o nabídku legálního videoobsahu jen těm, kteří si za něj zaplatí (což je myslím zcela pochopitelný požadavek těch, kteří do tvorby obsahu investují své peníze).

    Když byste měli 20+ Mb/s internet (ADSL zvládá i 50+), online půjčovnu s cenou jako klasická (ovšem se všemi tituly kdykoliv "volné" a "na skladě") - chodil byste ještě do půjčovny? A to neřeším možnou "koupi" nějakých filmů, které by mohly být i několikanásobně levnější.

    Tenhle příspěvek byl myšlen prostě jako takové píchnutí do vosího hnízda, jestli vůbec má smysl nějak velebit B-R, když má význam asi jako proprietární formát médií pro X-box a magnetooptická mechanika na zálohy, a jestli má smysl vůbec integrovat do všech ! notebooků standardně nějakou mechaniku, která zabírá čtvrtinu objemu, 5-15 % váhy a 5 % z ceny, když je to něco, co valná část lidí použije jednou za rok a není problém si ji připojit externě.

    Výrobci - dejte mi o čtvrtinu méně objemný a o 10 % lehčí notebook bez mechaniky, klidně za stejnou cenu, a jsem váš. Současná nabídka na trhu - nula, nada, zero (vyjma některých ultradrahých subnotebooků a té hračky od asusu za 200 dolarů)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).