Hlavní navigace

iPhone prohlížeč Safari i u Samsungu

30. 5. 2008 11:19 Tomáš Kapler

Nejsem mobilní zpravodaj, ale když se to týká internetu tak nemohu chybět. Před pár hodinami Samsung oznámil, že jeho poslední model SGH-L870 (v Evropě k dostání za 2 měsíce) bude vybaven prohlížečem Safari, stejným jako má iPhone.

Jestli vás zajímají další parametry tohoto mobilu Samsung SGH-L870, pak ve zkratce: Symbian 9.3 (S60 3.2 Feature Pack 2), kovové tělo, HSDPA, 2.4 QVGA, 3 Mpix foťák, FM rádio s RDS, 100 MB paměť, microS.

Samsungy jsou populární hlavně v Asii, ale i Evropa je má ráda, osobně myslím díky kvalitnímu designu a hlavně díky netradičně dobré obchodní politice (žádné vydávání novinek několik měsíců či let po uvedení v domovině či dolar za 30 Kč ala Apple a spol.).

Každopádně Safari se stává ve světě dominantní mobilní prohlížeč – ani ne tak co se týče počtu přístrojů, ale co se týče počtu zobrazených stránek a času. Je zřejmé, že je to díky skvělé ergonomii iPhone a faktické nutnosti vlastnit datový tarif s tímto telefonem, takže bude zajímavé sledovat, jak si povede s tímto prohlížečem zmíněný Samsung SGH-L870. Podle mého mu to moc nepomůže a stejného výsledku by dosáhli třeba s Opera Mini, ale když nic jiného, tak je to marketingový tah, protože prostě iPhone je stále IN.

Fandové Apple ale právě dnes začali odpočítávat 10 dní do uvedení nového 3G iPhone, podle mých informací se rozhodně nebude jednat o starý iPhone plus 3G a tak se mají na co těši, pár testovacích kousků už dokonce v Česku je u jednoho nejmenovaného operátora. Uvidíme jak bude tentokrát Apple stíhat výrobu, fronty se sice asi nedají očekávat, ale do konce roku musí Apple vyrobit více kusů než kolik jich vyrobil u starší verze za celý předchozí rok, alespoň bude-li chtít stihnout svůj 10 milionový cíl.

Mimochodem – celkový počet zákazníků u operátorů v zemích, se kterými má Apple podepsaný kontrakt činí něco přes 500 milionů. Aby získal zbývajících cca. 5 milionů do svého cíle, musí tedy v průměru 1 % z nich svůj přístroj prodat. To je za 6 měsíců myslím nesplnitelné, naštěstí pro Apple se iPhone dobře prodává i mimo tyto operátory a mimo tyto země (viz cca. 10 tisíc iPhone v Česku).

Sdílet

  • 21. 1. 2023 9:35

    raqisaudi

    تُستخدم بعض المُنظفات الكيميائيّة الخاصة والمُصممة لإزالة البقع والأوساخ عن بلاط السيراميك في الحمام بفعاليّة وسهولة، بحيث تُوفر الجهد والمال على المُستهلك، كما تتعدد أنواعها ومكوّناتها، ومنها ما يأتي: المُنتجات المزيلة للعفن: تُستخدم بعض المُنتجات التي تحتوي على موادٍ خاصة، كالمُبيّض لإزالة العفن بفعاليّةٍ وسهولةٍ، ولا تنبعث منها أثناء استخدامها روائح قويّة ومزعجة، شرط توفر التهويّة المُناسبة في الحمامات. المُنتجات التي تحتوي على موادٍ طبيعية: تُصنع بعض المُنظفات الطبيعيّة المُصممة لتنظيف مرافق الحمامات، وتشمل: بلاط السيراميك، وأبواب الحمامات، والأحواض، والمراحيض، بحيث يدخل في تركيبها بعض الأحماض والأكاسيد الطبيعيّة، ومنها: حمض اللاكتيك، وأكسيد اللورامين النباتي: إضافةً لبعض الزيوت الأساسيّة الأخرى، والتي تمتاز بفعاليتها، وأنها آمنة جداً وخالية من مُركّب الأمونيا، أو الأحماض المعدنيّة القاسيّة.
    يُنصح بتنظيف البلاط الأرضي للحمامات كخطوةٍ أخيرةٍ بعد الانتهاء من تنظيف سيراميك الجدران، وباقي مرفقاته وأسطحه؛ لتجنب اتساخه من جديد عند سقوط الأوساخ من الأسطح الأخرى عليها، ويتم تنظيفه باستخدام بعض المكونات التي استخدمت سابقاً في تنظيف سيراميك الجدران، كمسحه بعصير الليمون، أو باستخدام الخل الأبيض، أو صودا الخبز، إضافةً لوجود بعض المُنظّفات الخاصة المُستخدمة لبلاط الأرضيات
    شركة تنظيف بجازان

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).