Hlavní navigace

Názor ke článku Doplatí Apple na svou sebestřednost? od Tomáš Kapler - Troufnu si nesouhlasit. Minulý týden oznámilo? A co...

  • 4. 5. 2011 11:19

    Tomáš Kapler

    Troufnu si nesouhlasit. Minulý týden oznámilo? A co jako. Třeba dnes slevnili Wii na 150$, přidali k tomu volant na auta a jednu hru. Tj. prodávají svou konzoli momentálně za třetinu toho co před rokem a za kolik to prodává konkurence. Prostě na to, že několik let generovali OHROMNÁ čísla ve srovnání s MS a Sony tak mají úplné hovno.

    Před 4 lety měli přitom úžasnou komunitu vývojářů, kteří si hráli s možnostmi jejich wii, dokonce jeden to dokázal ohnout tak, že jen drobným hackem za pár halířů z toho udělal dokonalou 3D herní konzoli, viz http://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw

    A hádejte co se s tímhle klukem stalo. Najmul ho Microsoft a je teď hlavní osobou v jejich Kinect týmu (dokonce myslím, že je to přímo on, kdo to celé vymyslel).

    Absolutní čísla myslíte co? To co firmu živí je prodej. A to že se před 3 lety prodalo tuny Wii je pro letošní obrat celkem nepodstatná informace.

    Hlavně nevím, co by Wii mělo představit tak zásadního, aby Kinect porazilo, protože na to podstatné má Microsoft patenty, kterých se nevzdá. A i když by Wii nějak dokonale vylepšilo konzoli, tak bez výrazné inovace v ovládání horko těžko něco změní.

    Navíc jsem zpět u té podpory vývojářů - Microsoft to pochopil a po počátečních problémech uvolnil Kinect API a vývojáře všemožně podporuje a ti mu z toho zdarma dělají ještě zajímavější platformu (google/youtube Kinect hack)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).