Hlavní navigace

Názor ke článku Doplatí Apple na svou sebestřednost? od Miloslav Ponkrác - Taky se přidávám, že herní vývoj jste netrefil....

  • 4. 5. 2011 3:05

    Miloslav Ponkrác

    Taky se přidávám, že herní vývoj jste netrefil. Nevšiml jste si, že se podstatně mění podmínky.

    Nicméně to, že Apple bude mít problémy s jejich primadónstvím nejen k vývojářům, to čekám rovněž.

    Apple žije vlastně ze spánku jiných. Celých svět katuje kosty, šetří náklady, neriskuje, nevyrábí, jen zdokonaluje šroubečky na tom co už je. Až se svět probere a začne inovovat, Apple bude muset řešit. Druhá věc je, že vzhledem k zdravotním problémům Steva Jobse, který je nenahraditelný je otázkou, jak dlouho to bude táhnout.

    Nicméně herní svět je jinde. Momentálně se na této platformě ani nebojuje. Je to tak jak se čekalo. Sony je schopná projet úplně všechno, a vždycky byla. Sony jako japonská firma má japonské jednání: Uživatelé jsou sluhové Sony a Sony po nich bude dupat.

    Sony obětovala Playstation pro prosazení BluRay a pro hračičkování na PowerCell procesoru, který není zrovna standardní a nedobře se pro něho vyvíjí. Zároveň utla Linux, tvrdě zaútočila na prolomení ochrany atd.

    Microsoft spinká rovněž. Je hezké, že má Kinect, ale jeho živí Windows a Office. Windows Vista dala nějaké procenta rozšířenosti Apple (vždyť jsem psal, že Apple roste jen proto, že ostatní spinkají). Windows 7 funguje, ale úsporný tablet s tím neuděláte, úsporné netbooky také ne.

    Zrovna si Microsoft podseknul mobilní Windows. Steve Ballmer je prostě placený sabotér. Windows Phone 7 je nejhorší co na mobily MS vymyslel.

    Office musel být zlevněn díky konkurenci OpenOffice.

    On má MS dost starostí sám se sebou a ještě bude. Jede jen setrvačností, Ballmer podělává na co sáhne.

    Herní segment mění pravidla. Detaily jsou na delší povídání. Stejně tak bitva se nyní hraje na jiném hřišti, než je PC a než jsou hry. Dnes se válčí o jiný flák země. Určitě přijdete na to jaký.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).