Hlavní navigace

Názor ke článku Dočkáme se u her stejného modelu jako u filmu? od Rosťa - Platba od uživatelů/kon­zumentů je nejefektivnějším prostředkem jak získat...

  • 4. 8. 2008 21:26

    Rosťa (neregistrovaný)

    Platba od uživatelů/kon­zumentů je nejefektivnějším prostředkem jak získat peníze. Mnohem efektivnějším než reklama. A i současný filmový průmysl nemá problém s poklesem tržem jako hudební vydavatelé - pouze klesá tempo růstu tržeb. To je něco jiného. Navíc filmový průmysl je otevřenější jinému šíření (video on-demand) než hudební vydavatelé, byť to tak nevypadá. Takže o budoucnost filmových studií bych se nebál.
    Pokud jde o hry - budoucnost bude spíš v posunu k on-line hrám a měsíčním platbám a přidávání reklam - ne přerušení, ale reklamy někde v prostředí (billboardy, nápisy na zdi apod.). Ale zase jako u filmu - dokud bude fungovat současný model, nikdo ho rušit nebude. Ale přechod na online verze mají hlavní studia připravený a už ho trošku zkouší - i když zatím hlavní příjmy leží v platbách "za DVD se hrou". Časem se DVD bude rozdávat zdarma, základní funkčnost tam bude, ale hlavní příjmy budou z měsíčních poplatků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).