Hlavní navigace

Názor ke článku CSS Frameworky jsou hovadina od Martin - Vtip je totiž v tom, že pokročilí webdesigneři...

  • 27. 8. 2009 10:47

    Martin (neregistrovaný)

    Vtip je totiž v tom, že pokročilí webdesigneři dávno pochopili, že dávný mýtus "při redesignu jen změním CSS" je nebetyčná hloupost. Vždyť i ta vaše CSS zen garden v html kódu obsahuje předem připravené prázdné prvky, které tam nemají žádný sémantický smysl.

    Dále se ukázalo, že vlastně celé CSS jako nástroj pro definici layoutu je slepá ulička, která vyžaduje řadu přiohnutí. A proto hotová sada takových přiohnutí je CSS framework. Výsledek sice není ideální, ale aspoň něco. Tvůrci CSS byli totiž takoví ignoranti, že se nepoučili v jiných nástrojích pro layout, které se ukázaly jako úspěšné (delphi, java, .Net - všechny něco takového mají a mnohem lepší než css) a vymysleli vlastní hloupý hybrid.

    Ony ty tabulky vlastně nebyly vůbec tak špatné. A dokonce se takové weby daly i pěkně tisknout. Daly se udělat kvalitní fluid layouty. CSS prosadili akademiční fanatici a bohužel uspěli. Místo toho jsme měli mít rozšiřitelnou sadu layout managerů, jako v každém normálním propgramovacím jazyce (třeba jako tohle http://jx.myofiz.com/jxviewport.html ). CSS bohužel zazdilo tyto snahy na 20 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).