Hlavní navigace

Názor ke článku Bezdrátový internet škodí zdraví od SEO & Reklama na Internetu - [1] tak ty budeš taky koumes. Znáš vzoreček...

  • 5. 7. 2009 23:37

    SEO & Reklama na Internetu (neregistrovaný)

    [1] tak ty budeš taky koumes. Znáš vzoreček pro ztrátu výkonu podle vzdálenosti? Víš jaký je vysílací výkon WiFi zařízení? Takže pojďme počítat maximální hodnoty.
    WiFi zařízení má maximálně 20 dBm (často se používá s menším, 14 dBm). Minimální útlum na kabelu, i kdyby použili jen pigtail bude okolo 2 dBi. Takže jsme na 18 dBm na vstupu do antény.
    24 dBi síto "zahustí" výkon do párstupňového paprsku, na výstupu z antény (budu-li počítat 100% přesnost) bude tedy hustota vyzářeného výkonu 42 dBi. Pominu teď to, že tímto právě porušujete zákon resp. normy a hrozí vám pokuta v řádu set tisíc korun a zákaz činnosti.
    Předpokládejme tedy, že taková anténa je na vás namířena ze vzdálenosti 50 metrů a míří přesně na vaši hlavu, v ideálních podmínkách a mezi tím není ani okno. Ztráta na 50 metrech je v pásmu 2,4 GHz přibližně 74 dBm. Tedy k vaší hlavě doputuje vyzářený výkon -32 dBm. To je 0,00063 mW.
    Pro zajímavost, mobilní telefon modernější generace vyzařuje přímo u vaší hlavy výkon okolo 1W. Tedy 1.587.302× vyšším
    40W žárovka u stolu u kterého sedíte zahřívá vaši hlavu nejspíš ještě víc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).