Hlavní navigace

Weby Webzdarma.cz zdrojem malwaru?

25. 3. 2013 22:01 (aktualizováno) informatik

Dneska jsem dostal neobvyklé nutkání podívat se na jeden svůj starý web (běží déle než 12 let a už dávno jsem na něj pozapomněl) a chtěl si zavzpomínat na ty fajn časy, kdy jsem dělal stránky jen v poznámkovém bloku, když tu ejhle – Firefox mi vyhodil upozornění, že web, který se chystám navštívit, je nahlášená útočná stránka a přístup mi nedovolil.

Říkám si, co to má znamenat, že bych někde udělal chybu v PHP před těmi lety? Ne docela. Stačilo zabrouzdat na diskusní fórum Webzdarma.cz (kde web běží), případně přímo na hlavní stránku tohoto freehostingu a byl jsem v obraze.

19.03.2013 – Z důvodu neoprávněných blokací webů společností Google dočasně vypnuta všechna reklama.“

hláška při vstupu na jeden z mnoha webů u webzdarma.cz:

Při bližším prozkoumání se dozvídám, že chyba je v reklamní liště, která se na webech zobrazuje. Buď je kód špatně napsán a je zneužitelný k nepravostem nebo je to možná jen mylná detekce, kdo ví. Něco takového by se ale rozhodně stávat němělo. Kolik webů bylo celkem zablokováno a jak dlouho už jsou blokovány – týden, dva či dokonce víc? :-/ Stačí projít zkušenosti ostatních uživatelů na fóru…

Reklamní blok jsem ze stránek odstranil a ihned, co jsem blokaci zjistil, podal jsem žádost o přezkoumání (v Google Webmaster Tools) a teď k večeru je už vše v pořádku. Jen se obávám reklamní blok znovu do stránek vložit. Co si nenaprogramuju sám, tomu nevěřím. :-) Takže asi tak.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).