Hlavní navigace

Názor ke článku Domény s diakritikou - you can run, but you cannot hide od paranoiq - za jedinnou rozumnou možnost považuji alias. doména s...

  • 11. 12. 2007 11:13

    paranoiq (neregistrovaný)

    za jedinnou rozumnou možnost považuji alias. doména s diakritikou by měla být jen dopňkem domény bez diakritiky (tzn. nikoliv předkupní právo, ale *výhradní* právo). tím by se už z principu zabránilo mnoha pokusům o podvržení doménového jména. to že to nahrává více spekulantům je omyl - více domén mají doufám v držení řádní uživatelé.

    také nesouhlasím s případným zavedením celé sady unicodu. na české doméně podle mě cizí znaky nemají co dělat. od toho jsou ostatní národní domény. v cz doméně měla být omezená množina znaků - např. áäčďéíĺľňóôöřŕšťú­ůüýž pro češtinu, slovenštinu a němčinu. jiné znaky se snad v českých jménech ani řeči příliš nevyskytují (případně lze ještě přitvrdit, ale z toho by třeba hypotetický pan Müller - čech jako poleno - radost neměl). tím by z většiny odpadly znaky nenapsatelné na česke klávesnici a také další možnost o podvržení adresy pomocí podobných znaků azbuky a alfabety.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).