Hlavní navigace

Názor ke článku Ekonomická strategie České republiky - jak financovat český národní dluh od Honza Makovička - @Michal Kára: 1. Banky vyvtáří peníze z velké míry...

  • 20. 9. 2009 18:15

    Honza Makovička (neregistrovaný)

    @Michal Kára:

    1. Banky vyvtáří peníze z velké míry ze vzduchy. Kdyby to tak nebylo, a půjčovaly jen co mají, nevznikal by nový kapitál (a tento bankovní systém by se nenazýval "frakční").

    2. Stejně nás čeká přechod na EURO, to si globalizace vynutí, toho bych se nebál. Jinak ale dosavadní historie kurzu EUR:CZK příliš obav nepredikuje.

    3. Napadlo mě ještě, že vlastně celá tahle situace nahrává globalistům jako je Obama apod. Protože, pokud díky globálnímu kapitálu a jeho migraci vzniká situace, že jsou národní ropočty zemí, které mají "deficit nadnárodních korporací" neudržitelné (tj. odtéká z nich příliš kapitálu na to, aby hospodařily přebytkově nebo vyrovnaně), tak to nevyhnutelně povede na "politickou nutnost" globálních daní, globálního sociálního státu, globálních výdajů... Jen v globální měřítku (tedy pokud povolíme migraci kapitálu) je reálná vyrovnanost rozpočtů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).