Hlavní navigace

Názor ke článku Tak mám laptop a na něm Windows XP od lukas - Vsechno Acery, ktere jsem mel tu moznost videt,...

  • 22. 3. 2006 17:30

    lukas (neregistrovaný)

    Vsechno Acery, ktere jsem mel tu moznost videt, mely od vyrobce dve velke partitiony a jednu skryou malou a vsechno ve FAT32. Vzdycky si rikam, ze nekdo v Aceru to asi nema v hlavne uplne v poradku.
    Resim to tak, ze vsechny partitiony smazu a preinstaluju (legalne vlastnenymi XP Pro), protoze s FAT32 mam dost spatne zkusenosti - preci jen je to skoro 30 let stary nezurnalovaci filesystem. A pokud potkam nejakeho nebozaka, ktery se divi, proc ma disky C: a D: nebo proc mu po zatuhnuti systemu mizi data a pousti se chkdsk, tak druhou partitionu vymazu, prvni rozsirim na cely disk a pak pouziju commandlajnovou utilitku Windows, ktera se jmenuje "convert" a dokaze FAT32 prevest na NTFS. (Ma to nektera uskali, ale na netu je o tom informaci dost.) A az pak se hodi pustit nejaky ten Norton Ghost.
    Take jsem videl Acery, u kterych CD bylo, i takove, u kterych nebylo. Mozna (jen hadam) k XP Home instalacky nedavaji a k XP Pro ano? V mem pripade jsem byl nucen koupit notebook s XP Home a preinstalovat ho XP Pro, protoze s XP Pro se proste nedodava. Tak jsem si na Acer i MS pekne zanadaval. Ale potreboval jsem notebook s procesorem AMD Turion (kvuli programovani pro Windows XP x64) a jiny s timto procesorem tenkrat v dubnu vubec nebyl k dispozici, takze mi nezbylo nez si ho koupit i XP Home a pak je zahodit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).