Hlavní navigace

Na Internetu můžete být zlí!

20. 2. 2006 20:48 František Fuka

Ne, World of Warcraft nehraji. Ale i když ho nehrajete ani vy, pokuste se se mnou sledovat události, ke kterým došlo na herním serveru Detheroc. Parta, která si říká „Imperial Order“ („IO“) dokončila jakési velmi náročné úkoly a získala (za pomoci ostatních hráčů) žezlo, kterým se musí udeřit do gongu. Tím se otevřou brány, kterými se kdokoliv z tohoto serveru může dostat do dalších světů a užívat si zde nové úkoly.

Vtip je v tom, že Imperial Order se rozhodl, že brány neotevře, dokud nedostane 5000 zlaťáků. Hezky to vysvětlili tím, že se chtějí proslavit a „Hodného hrdinu si nikdo nepamatuje, ale o hajzlech se mluví dlouho“.

Hráči online her se zavazují dodržovat pravidla hry a neprovádět zakázanou činnost, jako je např. přetěžování serverů, obtěžování jiných hráčů atd… Krásné je, že to, co udělali Imperial Order, se zdá být zcela v souladu s pravidly hry. Hráč se nesmí chovat jako parchant a pokud se nějaký člověk jako parchant chová, většinou se snaží vysvětlit, že všechno je jinak a že k tomu byl dohnán okolnostmi. Ale hráčova postava, to je něco jiného. Ten skřet prostě řekně, že je hajzl jenom proto, že se mu chce. A pokud jsou provozovatelé hry féroví lidé, tak do této rozepře nebudou nijak zasahovat. Myslím, že kdyby si více lidí své vrozené zlo ventilovalo v online hrách, bylo by méně skutečných mrtvých.

P.S: Na pointě nic nemění skutečnost, že to zřejmě všechno byl vtip. Nachytalo se hezkých pár tisíc hráčů, viz většina diskusí zde.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).