Hlavní navigace

Konec softwarového pirátství? Ehm...

22. 1. 2007 22:14 (aktualizováno) František Fuka

Microsoft přišel s novou kampaní, která má omezit softwarové pirátství. A já si říkám: Jak můžou něco takového vyrobit? Opravdu si myslí, že tohle pomůže snížit míru počítačové kriminality? Klip varuje před případem, kdy si uživatel nainstaluje pirátský software a pak mu začnou (ještě před koncem instalace) vyskakovat strašidelná okna „Critical Error“, „Trojan Detected“ apod… Následně má „pachatel“ průšvih, protože tím zničí celou podnikovou síť.

 Takže:

  • Když můj počítač detekuje stahovaného trojského koně, stahovaný program se nenainstaluje a přesto je následně zamořena celá podniková síť, co je to za podivný operační systém?
  • Kolik znáte lidí, kteří si stáhli ilegální software a následně díky tomu (díky původu softwaru, nikoliv díky jiné své blbosti) zamořili podnikovou síť?
  • Kolik naopak znáte lidí, kteří si stáhli ilegální software, léta ho používají a nemají problémy?

Jak si na předchozí tři otázky odpoví někdo, kdo je méně počítačově erudován, než vy (a je zřejmě cílem této kampaně)??? Celé to video na mě působí dojmem, jako by spíše uživatele nabádalo, aby při stahování pirátského softwaru byli o trošku opatrnější…

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).