Hlavní navigace

Brutální Internet znovu nemilosrdně zabíjel nevinného mladíka!!!

13. 2. 2006 10:14 (aktualizováno) František Fuka

Českými médii proběhla zpráva o nebožákovi, který se zabil pádem ze skály. Spadl proto, že na té skále hledal schovanou krabičku. Tu krabičku tam hledal proto, že se o ní dozvěděl na geocaching.cz. Výsledek: V novinách se píše, že „Mladík zemřel kvůli internetové hře“.

Představte si následující situaci: Přítelkyně mi zavolá telefonem, že mám jít koupit máslo a chleba. Cestou mě přejede tramvaj. Vyjde článek „Telefon zabiják“.

Nebo se někdo vydá na přednášku našeho milého pana premiéra, před vchodem do budovy na něj spadne balkón a v novinách o tom budou psát pod titulkem „Smrt si říká Paroubek“.

To by asi novináři neudělali, protože by jim to asi připadalo divné (s výjimkou Blesku, ale to nejsou novináři). Kdežto když v jakékoliv trochu tragické historce jakkoliv figuruje Internet, hned se to dostane do hlavního titulku a Internet je viníkem. Nikoliv blbost toho mrtvého, který neodhadl své schopnosti. Nikoliv blbost toho, kdo tam tu krabičku umístil. Nikoliv lajdáctví výrobce mladíkových bot, jejichž podrázky byly příliš kluzké. Ne, viníkem je Internet. Možná proto, že mu rozumí měné lidí a proto působí démoničtěji…

Ale kdo z vás přesně ví, jak funguje telefon? Nebo Paroubek?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).