Hlavní navigace

Názor ke článku Ani Ježíškův táta letos nebude! od Trevis - Vzhledem, k tomu, že v boha věří mnoho...

  • 19. 12. 2006 12:37

    Trevis (neregistrovaný)

    Vzhledem, k tomu, že v boha věří mnoho inteligentních lidí, chápu víru jako reakci na nějakou silnou emociální zkušenost, kterou si tito lidé nedokážou jinak vysvětlit. Víra je věc velmi osobní a já ji všem věřícím přeji.

    Je to asi jake se sexuální přitažlivostí: Sice vědci dobře popsali fungování hormonů na lidský organismus, vyplavování různých omamných látek do těla atd., ale každý chlap, kterého někdy "brala" nějaká ženská jistě potvrdí, že ve srovnání s tou naprosto neuvěřitelnou sílou libida v akci, je jakýkoliv vědecký výklad poněkud suchopárný.

    No a "nevěřící" je v tomto přirovnání prostě frigidní impotent, který tvrdí, že ta ženská je vlastně jen spusta vody, tracha svalů, něco kostí a dalších tkání a že na ní vlastně dohromady nic není. ;-)

    MNE ženy prostě neuvěřitelně přitahují a rozhodně nemám potřebu to vysvětlovat komukoliv, včetně psů, koček, homosexuálů nebo žen samotných. Nebo je o tom dokonce přesvědčovat. (!)

    Problém mám s náboženstvím. Opravdu věřit ve stejného Boha mi přijde asi stejně divné, jako kdyby se nám všem líbily stejné ženy (muži). Jan Sokol to vysvětluje tím, že křesťanské náboženství je jaksi "vyzkoušené". Jako že nemá smysl vymýšlet pořád kolo.

    Takže tu máme skupinu "věřících", které přitahuje jen velmi specifický typ žen. Jaká taková žena má být a jak se k ní chovat, se pak jednoduše traduje a vedou se o tom ve skupině diskuse. Systém těchto pravidel se nazývá náboženství.

    A nakonec tu máme církev. To je organizace, která si uvědomuje existenci této skupiny jedinců a kde je cílovka, tam se najde i produkt, marketing, režie a marže.

    K víře nepotřebujete nic. K prefabrikované víře vám postačí kniha. K asistované a regulované víře si klidně buďte v církvi. Mě se stejně líbí prsaté boubelky! :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).