Hlavní navigace

Windows 7 E

11. 8. 2009 7:44 (aktualizováno) Lukáš Nevosád

Evropká unie si připisuje další vítěztví. Windows 7 E. O zkriplených oknech se toho napsalo už dost, nicméně až dnes jsem našel všechny ty hrůzy sepsané pěkně pohromadě. Na Amazonu je totiž možné nová Windows předobjednat (s poměrně slušnou slevou) a připravili pro tyto účely výstižný FAQ.

Takže k věci:

Nejen že upgrade není u E verze možný – on se ani nebude prodávat. Jsem celkem smířený s nutností čisté instalace, nicméně fakt nechápu, proč také platit plnou verzi! Microsoft sice tvrdí, že bude prodávat za speciální upgrade ceny, ovšem rozdíl dělá nějakých 25 EUR, tedy ani ne 10%. To je samozřejmě spíš upřímný výsměch s plivnutím do obličeje než sleva za upgrade. (Více například zde)

Naivně jsem se domníval, že i když nebude v systému zabudován IE, půjde prohlížeč nějak jednoduše doinstalovat. Nepůjde. Tedy určitě ne nějak jednoduše, jinak by Amazon nedoporučoval stáhnout si instalační soubory prohlížeče na jiném PC na flashku a nainstalovat jej z ní.

Od Microsotu je to pochopitelně nejspíš snaha pomstít se EC za neustálé políčky, kterými jej svými nesmyslnými diktáty a pokutami neustále buzeruje. Pomsta bude sladká. Nedostanete se s novými Windows na internet? Stěžujte si u Evropské komise…

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).