Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft: konec legendy je nablízku od Miloslav Ponkrác - Já to řeknu upřímně. Všechno jsou to obrovské...

  • 4. 1. 2010 17:22

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já to řeknu upřímně. Všechno jsou to obrovské kolosy ty tři firmy a je omyl z krátkodobého jednání predikovat jejich osud.

    Osobně si myslím, že Google poměrně v historicky krátkém horizontu zařve. Visí ze všech tří na nejtenčí nitce co se týká obchodních modelů. Jakmile něco naruší Google vyhledávač, Google to neustojí. Matně vzpomínám na neohrožitelnou AltaVistu, apod.

    Že MS blbne na kvadrát se svými Windows je jasné. Nicméně co jako konkurence? Linux bohužel daleko více lpí na ideologické propagandě a na roztříštěnosti typu všechno 500×, ale nic pořádně, což lidi masově neosloví. Apple zase neuvolnil svůj MacOS mimo svůj hw, takže většina lidí ho prostě nebude chtít bez ohledu na momentální úspěch. O MS se budu bát, až někdo bude mít k Windows skutečnou konkurenci, která není jen pro kutily, a nebo která není svázána x (právními i fyzickými) omezeními jako MacOS ohledně podmínek použití na obecném hw.

    Různé bubliny tu byly – a tehdy se různí proroci mohli přetrhnout, jak vše skončí a ta či ona firma, která se nepřispůsobí bude v háji. Pravdou je, že internetový svět plodí bubliny jak na běžícím páse. Reality je šasto jinde. A mobilní svět a PDA svět plodí bubliny také, byť pomaleji. Následně a toho řada lidí vyplodí předpověď budoucnost, která a to se s autorem vsadím, se naprosto opět nenaplní. Už ty předpoklady, ze kterých vychází mě dávají jistotu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).