Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft: konec legendy je nablízku od Lukáš Nevosád - [3] Válka prohlížečů je sice novinářsky vděčné téma,...

  • 4. 1. 2010 10:23

    Lukáš Nevosád (neregistrovaný)

    [3] Válka prohlížečů je sice novinářsky vděčné téma, ale upřímně - kde je tam jaký obchodní model? Na čem se tam dá vydělat? Platit za ně už nikdo nikdy nebude, na bannery už se dnes také nehraje, v podstatě jediný zdroj příjmu je share na PPC reklamě z vyhledávání nebo platba bokem za default homepage a search engine. Jenže to si umí přenastavit i absolutní lamy a navíc se to snaží změnit i skoro každý instalovaný soft. Ještě lze teoreticky monetizovat usage data a typo domény, tam je ale spousta i legálních otázek a těžko říct, jestli si tím budou chtít velcí hráči kazit brand.

    [4] Office se prodávají v consumer segmentu i v ČR za cenu kolem 1500 Kč, přitom jde afaik o licenci na 3 PC. Ty stejné Office stojí jako licence v business v přepočtu na jeden PC více než desetinásobek. Vám to přijde jako málo brutální sleva? Jako gesto dobré vůle to MS určitě nedělá.

    [5] Ano, XBox je jedna z mála věcí, kde MS ještě tlačí na pilu. V tomto segmentu ale zase nemá téměř nic Apple a už vůbec ne Google.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).