Hlavní navigace

internet u mladých předstihl televizi

24. 11. 2007 22:52 (aktualizováno) david

A je tady statisticky to, co jsme čekali, podle výsledků výzkumu European Interactive Advertising Association (EIAA) využívají lidé ve věku 16–24 let pro trávení volného času v 80% internet a televizi v 77%.

Podle průzkumu Vodafone čeští studenti tráví nejvíce volného času na internetu, v závěsu je sport a přátelé. http://www.no­vinky.cz/inter­net/internet-mezi-mladymi-lidmi-porazi-televizi_126748_hg­dqi.html

Tento trend byl jasný a neovlivnitelný, je jen otázkou času, kdy bude internet na prvním místě pro trávení volného času ve skupině obyvatelstva ve věku 10–40 let. Ja to v ČR tipuji na rok 2009.

Tomuto přirozenému vývoji se nemá cenu bránit a ani proti němu stavět. Na argument, že lidé mezi sebou přestanou komunikovat, když budou sedět na počítači, jim vždy řeknu to, že televize také lidi neodcizila (ženy při ní dokážou žehlit a ještě si i povídat – což jako muž nechápu a obdivuji). Internet proti televizi má řadu výhod, především interaktivnost a množství informací, sledujete zminenou televizi, stahujete hudbu, tak si povídáte s přáteli na ICQ, chatu, píšete blog pro přátele, nebo sledujete novinky, které Vás opravdu zajímají a nemusíte strávit půl hodiny u sledování TV novin každý den.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).