Hlavní navigace

E-mag o software?

11. 8. 2008 14:18 (aktualizováno) Michal Černý

Nemáte také pocit, že na českém internetu něco chybí? A že by tím něco mohl být například kvalitní server věnovaný programům?

Zdá se to býti naprosto paradoxní, ale je to tak. MITON, který provozuje emag.cz z oblasti software pomalu vycouvalo a svůj magazín změnilo na rozplizlé médium o technice, kterých je u nás hned několik. Slunečnice svůj magazín stále více tlačí do role přívěsku ke katalogu, ač to ještě nedávno vypadalo nadějně. Tedy tak, že by magazín mohl existovat v rozumné podobě samostatně a autonomně. Což je ovšem pohled člověka z venku. Živě, které mi přijde poměrně aktivní v tom, jak přilákat co nejvíce čtenářů a velice flexibilně mění svou tvář zatím software nechává jako páté kolo u vozu.

Je tedy otázkou proč se to vše děje. Soudě podle porovnání nejčtenějších článků na Lupě a na Slunečnici, může míti software magazín návštěvnost kolem 50 tisíc RU. Což je odhad a nevím to. Na to, že zde vychází polovina (necelá) článků, třetinového rozsahu, lidé na něj chodí přes malinký box na titulce Slunečnice a zpráviček je oproti Lupě sotva desetina, nepříjde mi návštěvnost magazínu nijak malá. Internet info by magazínu poměrně snadno mohl dodat samostatnou doménu, udělat reklamu a redakční tým by se stejně jako na Lupě našel poměrně rychle.  A co by nestihli běžní redaktoři, do by dodělaly blogy čtenářů. Vše se zdá býti velmi jednoduché.

Je ale oblast programů pro čtenáře tak atraktivní? No chtělo by se říci že není, protože neexistuje žádný rozumný autonomní magazín, který by se problematice věnoval. Na stranu druhou, co je pro čtenáře zajímavější téma – abstraktní úvahy na téma změny pohlaví na internetu, nebo přehled programu který mohou sami odzkoušet, nainstalovat a který jim třeba přinese nějakou užitnou hodnotu? Obojí je zajímavé, ale myslím, že více čtenářů zajímá a ocení to druhé.

Spustí tedy iInfo magazín o software jako autonomní projekt? Nebo příjde někdo jiný a vypálí všem rybník? Nebo hledám problém někde, kde není a uživatelé touží po třech tisících znacích na magazínu Slunečnice,  barevných obrázcích a více do hloubky jít nepotřebují a nechtějí? To jsou otázky na které se můžete pokusit odpovědět v diskusi, protože já odpovědi nenabídnu. Jednoduše proto, že je neznám.

Omlouvám se všem čtenářům  i společnosti MITON CZ za původní chybnou informaci, že emag.cz je vlastněn Centrum holdings. Správná informace je již uvedena v textu. Emag.cz je projektem MITON CZ.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).