Hlavní navigace

Názor ke článku Jak zabránit vysokým poplatkům z a) mezinárodních plateb b) z Premium SMS od Petr Ocásek - [3] a [5], ano, emboska bylo zjednodušené (stačí...

  • 22. 1. 2009 17:14

    Petr Ocásek (neregistrovaný)

    [3] a [5], ano, emboska bylo zjednodušené (stačí třeba internetcard od "eBanky" viz http://www.rb.cz/osobni-finance/bezny-ucet-ekonto/debetni-karty/mastercard-internetcard/, ale to chápu jako emulaci embosky :o).

    Co se týče Visa electron, mně se s ní v zahraničí nepodařilo zaplatit ani jednou.

    [4] Myslím, že se mýlíte. Když započtete náklady odesílatele i příjemce, pod 400,- Kč se nedostanete (v SEPA/europlatbách).

    Posílání hotovosti poštou považuji za krok zpět (není možná automatizace atp.). Uvažujme tedy pouze v rámci bezhotovnostních plateb.

    FIO je zajímavé, díky všem za tip!.

    [6] Vítku, mrkni sem: http://www.rb.cz/firemni-finance/firmy/platebni-styk/zahranicni-platby/ , tzn. 1% z částky, min. 300 či 500 Kč (a to jsou poplatky jen jedné strany! Předpokládejme, že protistrana má podobné poplatky a jsi celkově na 600 až 1.000,- Kč.

    [10] Ad PayPal - pokud myslíte příjímat platby ze zahraničí kartou, tak má cca o 50-100% vyšší poplatky než kdybychom akceptovali platební karty přes banku (v ČR jsou pokud vím čtyři možnosti: Raifka, ČSOB, KB a "česká".)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).