Hlavní navigace

Co se dělo v Second Life – únor 2008

25. 4. 2008 13:35 (aktualizováno) Petr Ocásek

Vážení příznivci Second Life,

také v únoru se aktivita Čechoslováků ve virtuálním světě zvyšovala a ve virtuálním městě Bohemia proběhlo několik zajímavých událostí, o kterých Vás informujeme v tomto měsíčním přehledu.

  1. Honba za pokladem
  2. První odměna za blogy
  3. Příprava reálného srazu
  4. Město Bohemia v médiích
  5. Nový parter – Raiffeisenbank

Honba za pokladem

Úkolem hledačů bylo každý týden najít jeden ukrytý poklad, který byl umístěn střídavě ve městě Bohemia a na ostrově finanční skupiny J&T. Z původně jednoduché myšlenky se stal hit letošního února. Někteří avataři trávili i desítky minut trpělivým procházením okolí místa pokladu jen proto, aby poté mohli v diskuzi pod článkem o pokladu vítězoslavně zvolat „našel jsem“. Zde nešlo pouze o cenu pro vítěze ve výši 1000 lindenů a dvě vstupenky na jarní utkání fotbalové Sparty, ale hlavně o dobrý pocit uspokojení při spatření té malé schované krabičky. Velmi nás překvapilo jaký ohlas hledání pokladu vzbudilo, ale zároveň i to, že hledači byli k sobě ohleduplní a vzájemně si pozici pokladu neprozrazovali a hru si tak nezkazili.

První odměny za blogy

Únor se stal prvním měsícem, kdy jsme začali odměňovat šikovné autory článků a zajímavých blogů, které může kdokoli zveřejnit na portále www.secondlife­.cz. Pravidla odměňování byla zveřejněna v článku http://secondli­fe.cz/mate-li-co-rici-spojte-se-s-nami. V únoru obdržel odměnu 1000 lindenů RobCZ Voom s článkem o tvorbě vlastního videa v SL a 2× 500 lindenů získal Johnnie Martynov za blog s názvem „Nejstarší avatar“ a „Čtu tvé vzkazy, elektrický ó pane“. Oboum autorům gratulujeme a těšíme se na zajímavé články i v dalších měsících.

Reálný sraz virtuálních obyvatel

Někdo svůj virtuální život velmi precizně odděluje od reálného. Někdo jej však bere jako doplněk a má zájem své nové virtuální přátelé poznat i v realitě. Pro všechny v této druhé skupině máme dobrou zprávu. Začali jsme pracovat na přípravě prvního reálného srazu československých virtuálních obyvatel. Termín byl stanoven na 29.3.2008. Místo a hodina srazu se ještě upřesňuje a veškeré informace budou průběžně zveřejněny na portále www.secondlife.cz. Určitě se nezapomeňte také přihlásit.

Virtuální město Bohemia v médiích

Mediální zájem o virtuální město Bohemia neupadal ani v únoru. Nejprve vyšel článek v Profitu, poté v Učitelském zpravodaji, příručce Jak na VŠ, dámském magazínu ELLE a před koncem měsíce v časopise Týden. O Bohemii se psalo i na několika internetových portálech a byla zorganizována tiskové konference ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci k virtuálními dni otevřených dvěří. O prvním březnovém víkendu byla na ČT24 odvysílána 30ti minutová debata na téma virtuální svět Second Life.

Nový partner v Bohemii – Raiffeisenbank

Raiffeisenbank (nový vlastník eBanky) se stala první retailovou bankou působící na území České republiky, která otevřela svou pobočku i ve virtuálním světě Second Life. Někteří z nás si jistě ještě vzpomenou na ambiciózní projekt eCity, který byl provozován nynější eBankou a který byl jedním z prvních pokusů o vytvoření virtuálního světa spojeného s reálným. Jsme rádi, že i nový majitel eBanky pokračuje v inovativním způsobu komunikace a snaží se monitorovat a využívat nově dostupné technologie.

Přeji hezký den a těším se na setkání v Second Life,

Martin Dvořák
alias Martin Duncker – starosta Bohemia
BENETA.cz, s.r.o.

www.secondlife.cz

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).