Hlavní navigace

Co se dělo v Second Life – srpen 2007

12. 9. 2007 16:14 Petr Ocásek

Vážení příznivci Second Life,

skončily prázdniny a my vám nabízíme souhrn toho nejzajímavějšího, co se událo v československé části Second Life:

1) Srpnové statistiky a události
2) Psali jsme na www.secondlife.cz
3) Československé město otevírá své brány již v pátek 14.9.2007 v 19 hod.


Srpnové statistiky a události
I v srpnu rostl počet uživatelů, kteří Second Life alespoň jednou zkusili. Za tento měsíc to bylo v celosvětovém měřítku zhruba 800 tis. nových lidí. Celkově tak má Second Life více než 9 mil. obyvatel, z nichž v srpnu jich mělo 42.691 v Second Life alespoň nějaký příjem a 1.496 z nich si vydělalo více než 10tis. přepočtených českých korun měsíčně.

Během druhého prázdninového měsíce rostl i počet uživatelů z České a Slovenské republiky. Návštěvnost portálu www.secondlife.cz se oproti minulému měsíci zvýšila o více než 70% a obdobnou rychlostí se zvýšil i počet počet registrovaných uživatelů na portále www.secondlife.cz a i počet členů ve skupině „secondlife.cz“, v rámci samotného projektu Second Life.

I v srpnu se o vytvářené československé virtuální město zajímala média a vyšly články o městě v MF Dnes, ve slovenském SME, na portále Českého rozhlasu a překvapivě i v denním tisku v Chorvatsku. Second Life a československé město mělo vymezený prostor i ve dvou rádiových pořadech a to v Odpolední Session a v pořadu Nad věcí moderovaném Pavlínou Wolfovou.

Psali jsme na www.secondlife.cz
Úvod měsíce jsme zahájili pozvánkou na Light Párty, které se konala v rozestavěném československém městě. V dalším článku jsme informovali o zavedení Útvaru Šerifa a o jeho úkolech. Ve třech článcích (Chcete se vzdělávat v SL, Výuka angličtiny, Případová studie) jsme ukázali možnosti vzdělávání se v rámci Second Life a ve dvou článcích jsme volili název československého virtuálního města (Semifinále, Finále). Nakonec byl v hlasování vybrán název BOHEMIA.

Československé město otevírá své brány
Československé virtuální město BOHEMIA se veřejnosti poprvé představí v pátek 14.9.2007 v 18:45 hod. Od 19 hod. bude zahájena párty k otevření města, na které budou představeni partneři města a která bude zpestřena i o živý virtuální koncert. Více informací o páteční párty naleznete na portále www.secondlife.cz v článku „Párty k otevření města“. Všichni česky a slovensky hovořící obyvatelé Second Life jsou srdečně zváni.

Přeji hezký den,

Martin Dvořák
alias Martin Duncker v SL
BENETAcz, s.r.o.
www.secondlife.cz

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).