Hlavní navigace

Co se dělo v květnu v Second Life?

4. 6. 2007 17:25 Petr Ocásek

Každý měsíc zasíláme zájemcům o projekt Second Life report o tom, co se ve virtuálním světě dělo. Stejnou zprávu dáváme k dispozici i do našeho blogu, neboť BENETA se rozhodla projekt Second Life v České republice podpořit a podílí se i na jeho medializaci.

V květnové rekapitulaci naleznete:

1) Květnové statistiky a události
2) Psali jsme na www.secondlife.cz
3) Příprava českého města v Second Life

Květnové statistiky a události
Ke konci května měl Second Life již téměř 7 milionů obyvatel, což odpovídá předpokládanému nárůstu jednoho milionu nových obyvatel měsíčně. Narostl i počet obyvatel, kteří mají v Second Life nějaký příjem a to na počet 39.215, z nichž více než 10tis. Kč měsíčně vydělává v Second Life 1.490 obyvatel. V květnu bylo přidáno 851 nových ostrovů.

A co Češi v Second Life? Návštěvnost portálu www.secondlife.cz vzrostla oproti minulému měsíci o 348%, přibylo 370 nových registrovaných uživatelů portálu (nárůst 427%) a nově založená česká skupina přímo v Second Life „www.secondlife.cz“ narostla o nových 149 členů. Na začátku května jsme vydali češtinu pro Second Life (http://secon­dlife.cz/cesti­na-pro-second-life), přednášeli jsme o SL na Game Developers Session 2007 v Brně a o našich aktivitách napsalo několik internetových serverů (např. http://games.tis­cali.cz/news/new­s.asp?id=22191, http://laco.blo­guje.cz/532938-zkusili-jste-second-life.php). To není špatné teprve na druhý měsíc chodu portálu www.secondlife­.cz ;)

Psali jsme na www.secondlife.cz
Prvním květnovým článkem byla pozvánka na oficiální sraz Čechů v SL (http://secon­dlife.cz/sraz-cechu-v-sl), který následovala reportáž ze srazu (http://secon­dlife.cz/sraz-cechu-v-second-life) plná fotografií a videí. V článku Virtuální ekonomika (http://secon­dlife.cz/virtu­alni-ekonomika-v-second-life) jsme se pokusili rozvířit diskuzi na toto téma a představili jsme virtuální povolování – právník v Second Life (http://secon­dlife.cz/povo­lani-pravnik-v-second-life). Na konci měsíce jsme zveřejnili úvodní článek k desetidílné sérii Boháči virtuálního světa Second Life (http://secon­dlife.cz/boha­ci-virtualniho-sveta-second-life) jehož další díly budou zveřejněny v následujících dnech.

Příprava českého města v Second Life
Jelikož se v Second Life již dlouhou dobu pohybujeme a jelikož se velmi často stýkáme a komunikujeme s Čechy v Second Life víme, co by Češi aktuálně uvítali. Tím je výchozí místo, orientační bod, zázemí – jednoduše domov. Pustili jsme se tedy do přípravy českého města, které bude zázemím jak pro česky hovořící obyvatele SL, tak i pro české společnosti, které chtějí do SL vstoupit. České město bude českým obyvatelům nabízet poradenství, rozcestník, nabídky práce, diskotéku, bar, hospodu, obchody, byty, česky hovořící personál a vše ostatní tak, aby se toto centrum stalo útočištěm a vstupní branou do velkého a chaotického Second Life.

Část města bude mít komerční charakter, kde budou mít svá sídla a prezentační prostory české firmy, které do SL vstoupí a které chtějí využít expandující potenciál nového média, kterým Second Life je. Díky komerčnímu využití části města bude možné poskytovat služby pro české obyvatele zdarma a tak se můžete těšit na svůj první virtuální byt, nábytek, oblečení, profesionální vzhled vašeho avatara a další. Bližší informace o tomto záměru najdete na adrese http://secondli­fe.cz/ceske-mesto-v-second-life.

V této souvislosti žádáme všechny šikovné obyvatele SL, kteří mají chuť s výstavbou města pomoci, aby se s námi zkontaktovali. Zároveň máte-li zájem vstoupit s vaší reálnou společností do Second Life, neváhejte nás kontaktovat pro získání více informací. Být jedním z prvních může být pro vaší společnost klíčová výhoda.

Přeji všem hezký den,

Martin Dvořák
alias Martin Duncker v SL
BENETAcz, s.r.o.
www.secondlife.cz

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).