Hlavní navigace

Česká spořitelna bude zdražovat

27. 7. 2007 20:30 (aktualizováno) skritek

Občas sem napíšu něco o bankách (třeba o založení firemního bankovního účtu v Německu – část 1 a část 2), takže abych nevyšel ze cviku, tak mám zajímavou novinku.

logo česká spořitelna

Česká spořitelna na základě požadavků svých zákazníků,
kteří nevyužijí všechny služby sdružené v balíčcích a že by si rádi nakonfigurovali co chtějí používat (jistě chvályhodné od banky), vymyslela nový osobní účet. IMHO to může být také reakce na nová osobní konta od ČSOB, které jsou na trhu od jara? 2007. Ceník kont ČSOB je docela zajímavý.

Co můžete čekat za novinky v tomto novém osobním účtu? Je jich víc, ale nejvíce mě zaujaly:

  1. veškeré příchozí a odchozí platby v ČR za cenu paušálu – cena 159Kč + v této ceně máte ještě jednu doplňkovou službu zdarma
  2. veškeré příchozí a odchozí platby v České spořitelně za cenu paušálu

Až dotud je to dobré – reagujeme na to co naši zákazníci chtějí a neprodáváme jim to co nepotřebují. Co je už horší, je to že osobní účet při mojí současné minimální konfiguraci osobního účtu zdraží o 53%!

To znamená, že se pro mě nic nezmění, nebude mít žádné nové služby a cena jde nahoru? Čert vem mých 24 Kč měsíčně, ale při mém odhadu to dělá při nějakých 3 mil. osobních účtů v ČS 864 miliónů ročně navíc v tržbách banky. To by mě zajímalo co na to říkají zákazníci ČS? Uklidním je, že mohou zůstat ještě jeden rok na svém současném tarifu.

AKTUALIZOVÁNO: Česká spořitelna začne s reklamní kampaní na nový osobní účet 1.září.

Jaký poplatek vám nejvíce vadí v českých bankách?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).