Hlavní navigace

jen tak od pasu - Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • Internet je báječné místo pro zasmání

    Chci se podělit o svůj dnešní úsměvný postřeh. Zabrouzdal jsem na webdesigner-s.cz. Obsah mi připadal na první pohled solidní, proto jsem začal pátrat, jaké užitečné informace zde mohu získat. Našel jsem stránku webdesigner-s.cz/blog/cla­nek/weby-statni-spravy/, která podle úvodního textu nabízí hodnocení webů státní správy odborníky. Odborníci zde kritizují www.mzcr.cz, www.mvcr.cz a jako první je zcela vážně hodnocen web www.ministerstvo­dopravy.cz.
    10. 3. 2008 15:19
  • JanŠvejnar.cz, politika a Internet.

    Dopoledne jsem nahlédl do databáze Nic.cz, protože mě zajímalo kdo a od kdy má zaregistrovány doménová jména obsahující slovo „Švejnar“. Data registrací mně zaujaly, a proto jsem si sestavil chronologicky řazený seznam obsahující články z zpravodajských webu a internetové aktivity, které jsou pro veřejnost méně viditelné.
    10. 3. 2008 15:29 (aktualizováno)
  • Websuport.sk – monstrózní skandál, bez odpovídající odezvy

    Dne 27.06.2007 slo­venská policie zabavila 10 serverů webhostingové společnosti Websupport, s.r.o. z důvodu podezření, že minulý rok na nich mohla probíhat komunikace při útoku na NBU. Zabavením serverů došlo k vyřazení z provozu přibližně u 3500 domén. K obnovení chodu webhostingu došlo až druhý den a to jen díky obrovské mediální kampani vedené na Slovensku. Podrobnější informace…
    10. 3. 2008 15:25 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).