Hlavní navigace

Chcete e-shop? Nenechte se okrást!

19. 4. 2011 9:17 (aktualizováno) Alexander Doktor

Pořídit se svůj vlastní obchod není až tak jednoduchá záležitost. Tedy ten kamenný. U online obchodu je to už naprosto jiná písnička. Vstupní bariéry jsou zde v podstatě nulové a jde jen o to najít nějaké slušné řešení a na něm svůj e-shop rozjet, což je otázkou pár dní. Ale i tady číhá nebezpečí v podobě vykutálených jedinců, kteří se snaží „vydělat“ co nejrychleji co nejvíce za každou cenu – a těm je potřeba se vyhnout.

V dnešní době nemá moc smysl nechávat si naprogramovat e-shop na zelené louce. Existuje nezpočet balíkových řešení od těch komerčně prodávaných až po ty zdarma. A právě u open source řešení se můžeme setkat s podvodníčky, kteří se nás budou snažit natáhnout.

Pokud si totiž kupujeme nějaké open source řešení, nekupujeme si ve své podstatě aplikaci e-shopu (ta je zdarma), ale kupujeme si jeho nastavení. A právě míře tohoto nastavení by měla odpovídat i cena. Pokud se tedy setkáme s nabídkou, kdy někdo nabízí instalaci open source e-shop řešení s nahráním automaticky vytvořené šablony za desítky tisíc, pak se jedná o cenu, která je jednoznačně nepřiměřená.

Ukázka dema open source e-shop řešení Quick.Cart

Ukázka dema open source e-shop řešení Quick.Cart

S podobnými nabídkami se můžeme setkat nejen u pofidérních „kuchyňských“ IT firmiček, ale například i na online aukčních portálech, kde mi nedávno jeden vykuk nabízel „naprogramování“ e-shopu za 30 tisíc. Přitom se jednalo o standardní instalaci QuickCart a propojení na dropshipping, nic víc.

Nechat si zaplatit za nastavení e-shopu není samozřejmě nic špatného ať už jde o open source nebo ne. Pokud ale hledáte dodavatele pro svůj nový e-shop doporučuji přibrat k tomu hledání někoho kdo této oblasti rozumí, abyste zbytečně neplatili peníze za něco, co je ve své podstatě zdarma.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).