Hlavní navigace

Roztrousene SEO je lepsi nez zenove

24. 10. 2007 10:50 Nishkam Jan.

SEO neni mym nejoblibenejsim konickem, ale bez toho se dnes zadny internetovy odbornik neobejde. Je to jako zakladni vzdelani pro kazdeho kdo se chce tvrarit ze „rozumi internetu“ :)

Jednou za dlouhou dobu jsem se dostal k dukladnejsi analyze logu a statistik. Hlavni ponauceni, ktere pro mne vyplynulo, je ze musim upoustit od sveho purizmu a podivat se na situaci v sirsim uhlu. Co tim myslim?

Vzdy jsem byl zastancem optimalizace a minimalistickeho pristupu. V kontextu SEO to mimo jine znamena vybrat par klicovych frazi, zacilit a vystrelit = provest masivni optimalizaci prave na vybrane fraze. Tento pristup nazyvam „zenovy“ od „zen“. Ukazuje se vsak pro SEO jako nespravny.

Vidi to kazdy, kdo se podiva do webovych statistik a trochu se zamysli. Psal o tom Marek Prokop uz vice jak pred rokem. Avsak nekomu to proste trva :/ Ted vidim, ze i na tomto blogu i vsude jinde zhruba 15% navstev z vyhledavacu zajistuji ty „nejlepsi“ slova/fraze a pak dalsich 85% – tisice jinych klicovych frazi. Nejhorsi je, kdyz mezi tema 15% ty fraze, na ktere jsem usilovne „optimalizoval“ vubec nejsou :D

Proto bohuzel realita me donutila v tomto pripade upoustit od milovaneho zenu a orientovat se na roztrousene SEO. To znamena zase to nudne – bohaty obsah, tisice stranek, pouziti synonym, preklepu apod. A pak samozrejme link building, link building. Mimochodem, na ten asi roztrousene SEO take bude mit vliv. Co myslite?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).