Hlavní navigace

Nishkamův blog na Lupě - Témata označená nálepkou Podnikani

  • Dva nápady kolem e-shopů a GTD

    Hledal jsem tiskárničku pro samolepicí štítky, abych pokročil s implementací GTD. Dospěl jsem totiž k další krizi s množstvím špatně setříděných (= špatně dostupných) informací. Měl jsem vybraný určitý typ tiskárny. Nejdříve jsem zkusil Alzu, pak Google a nakonec zbozi.cz. Na Alze ty tiskárny nemají, v Google se něco našlo, nejlepší zdroj však byl ten seznamácký web zbozi.cz.
    27. 12. 2008 16:11 (aktualizováno)
  • Google koupil begun.ru za 140 mil. dolarů

    Co je begun.ru a co si to vlastně Google koupil za těch 140 M$ (v přepočtu 2,1 mlrd Kč!) Oficiální zpráva o prodeji begun.ru v ruštině Oficiální zpráva o prodeji begun.ru v angličtine Begun.ru je prodejce reklamy a ještě minulý týden patřil společnosti Rambler Media, do jejichž portfolia patří ruský portál a vyhledávač rambler.ru – 10% hledání runetu. Rambler Media ovládá begun.ru asi rok, kdy odkoupila 50,1% akcí.  Begun.ru je systém prodeje kontextové reklamy. V nabídce služeb jsou…
  • Nápad na internetový projekt - parkovací místa v Praze

    Vzít API Google Maps anebo seznamacký API pro mapy.cz a vytvořit mapu parkování v Praze. Bude obsahovat: adresu přibližnou kapacitu obsazenost (nejlépe jako funkcí s parametry – den v týdni a čas) placené nebo ne cena, pokud je placené fotografii Mapa by mohla vypočítat vzdálenost od cílového místa, resp. nabídnout přímo několik alternativ.
    21. 6. 2008 10:53 (aktualizováno)
  • Nápad na internetový projekt - veřejný seznam neodebraných dobírek

    Nákup na dobírku je v ČR velmi populární „platební metoda“. Přitom se každý prodejce potýká s tím, že určité procento zásilek odběratel nevyzvedne. Co takhle vytvořit veřejný seznam chronických porušitelů nakupování, který by varoval obchodníka podobně jako blacklisty pro spam? Stačilo by jméno, obec, příp. IP adresa, ze které přišla objednávka. Při 1 incidentu bych to nezveřejňoval, ale opakovaně neodebraná dobírka by mohla být pro obchodníky podnětnou informací.
    31. 5. 2008 16:06 (aktualizováno)
  • Záruka vracení peněz, ano či ne?

    Za prvé děkuji svým čtenářům, kteří mě dotlačili psát s diakritikou. Nainstaloval jsem si konečně české slovníky do Oxygen Office a jsem zvědavý na výsledek :) Hlavní téma tohoto článku však není diakritika, ale aktuální dilema, které řeším: Máme čí nemáme použít záruku vracení peněz pro jeden z připravovaných produktů?
    9. 9. 2008 13:09 (aktualizováno)
  • Zmena loga

    Menili jste nekdy logo sve firmy? Historie nekolika log vcetne Adobe Apple Canon Google IBM LG Microsoft Motorola Firefox Nokia Nortel Palm Xerox
    9. 9. 2008 13:10 (aktualizováno)
  • Dva rezimy prace - soustredeni a komunikace

    Neda se nic delat, musim rozlisovat a vedome oddelit od sebe 2 rezimy prace Rezim komunikace – RK Rezim soustredene prace – RS V RK jsem schopen naslouchat, prijimat informace a komunikovat. Jsem v otevrenem stavu. Nemuzu vsak resit slozite problemy a delat analyzy. V RS naopak resim slozite problemy, muzu se hluboce ponorit do predmetu. Nemuzu vsak efektivne komunikovat, 100% vnimat proud vnejsich informaci apod. Jsem jakoby uzavreny ve sve omezene bubline, ktera chrani koncentraci…
    15. 11. 2007 10:11
  • Vyvoleni a napad na podnikani zdarma

    Ano, koukam na Vyvolene a bavi me to. :) Obcas se take kouknu na jejich web. Vcera v nocni show byl rozhovor s psycholozkou, ktera kazdemu obyvateli vily dala svuj posudek a hodnoceni…
    25. 10. 2007 22:11 (aktualizováno)
  • Nova reality show - The Next Internet Millionaire

    V CR se pripravuje dalsi dil Vyvolenych, v USA Joel Comm uvedl novou reality show – The Next Internet Millionaire. Hodinova 1. epizoda se da shlednout na webu (aff), ktery jiz dosahl Alexa rank pod 3000.
    21. 8. 2007 20:01 (aktualizováno)
  • Naletel jsem marketingovym kecum od Riche Schefrena

    Mozna jsem blazen, ale prihlasil jsem se do coachingoveho programu Riche Schefrena s nazvem Business Growth System. Celkova cena necelych 5000,– USD je moji nejvetsi investici do oblasti vzdelani. Skoro rok vahani :-/ Je tady jeste nekdo kdo tento system vyuziva? Nejake zkusenosti? Tady mate par affilliate linku pro Vasi zabavu :)
    1. 7. 2007 20:29 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).