Hlavní navigace

Google AdSense schizofrenie

13. 2. 2006 10:13 (aktualizováno) Nishkam Jan.

Zamyslel jsem se jak nejlepe vydelat na Google AdSense a vyslo mi z toho neco zvlastniho – takova schizofrenie.
Asi malokdo da AdSense na komercni stranky, kde neco prodava, nebudeme prece delat reklamu konkurenci. AdSense se hodi spise na stranky informacni, komunitni apod. U takovych stranek mam zajem, aby se lide vraceli, aby si na ne zvykli chodit, dali si je jako domovskou stranku a pod. ALE na druhe strane, pokud na provoz stranek vydelavam reklamou PPC a mam zajem vydelat co nejvice, pak vlastne podporuji opacne chovani a da se rict jiny typ navstevniku. Chci, aby navstevnik kliknul na reklamni odkaz a odesel pryc. Nejvice vydelam vlastne na povrchnich klikacich, kteri prijdou na stranky z vyhledavace nebo jineho odkazu, klikaji na to co vidi a jdou pryc. Stale navstevnici moc neklikaji na reklamy, protoze se jim muj web site libi a nechteji ho opustit. Nepamatuji si kdy jsem napr. kliknul na baner na lupa.cz.
Tady vidim 2 protichudne zajmy a reseni vidim v tom, ze se zamerim na 2 typy navstevniku a najdu rozumny kompromis:

  1. stali navstevnici
  2. povrchni klikaci

Prvni typ mi pomuze vybudovat pozici ve vyhledavacich tim, ze da odkazy na sve stranky a bude je zminovat jinde. Prirozene SEO. Druhy typ bude klikat a vydelavat penize, ktere se vrati na stranky v podobe kvalitniho obsahu.

Tato uvaha bude platit pravdepodobne pro vsechny reklamni systemy Pay-Per-Click, vcetne tech ceskych, ktere zastupuje Robert Nemec :)

Mate jine nebo podobne zkusenosti?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).