Hlavní navigace

Funkčně, nefunkční TDD

18. 6. 2007 13:06 nadhled

Reklamy na 4G síť od T-mobile už jsou dávno pasé, ale mě se konečně dostala do spárů combo PCMCIA karta na TDD a GRPS EDGE.

Vypadalo to nadějně, karta se umí sama přepojovat mezi sítěmi, podle toho jestli je dostupné TDD, EDGE a nebo jen GRPS.

Realita je, ale jiná. Automatické přepojovaní je spíše automatické připojování. O tom, že by se karta přepnula z 4G na GPRS, když 4G vypadne, jsem si mohl nechat leda zdát. Někdy se taky karta připojila sice na 4G, ale s tam mizerným signálem, že jela pomaleji než GRPS.

Do karty si můžete cvaknout buď cca 5 cm anténku, nebo cca 20 cm anténku s přísavkou na okno. Jenže kablík k ní má jen asi 30 centimetrů. Takže, kdo sedí od okna víc jak půl metru, má smůlu. Nicméně vždy bylo lepší připojit větší anténu a nechat jí někde viset.

Komedii s nastavením přidělování pevného IP, za mě naštěstí podstoupil někdo jiný. Ale co jsem slyšel, nebylo to nic veselého. Obzvlášť když chcete pevné IP po GPRS i 4G (ale může být i pro každou službu jiné).

Karta se zničehonic sama odpojí a končí. Při usnutí NTB je to jistota. Jediné co pak zabere je vypnout notebook, vytáhnout kartu, zapnout a znova zacvaknout. Vtipné je, že karta se sice tváří jako připojená, ale nefunguje internet. Pro laika jako stvořené.

Občas vás taky zničehonic odpojí i sama síť. Typicky v cizině. Tam mě to i s oblibou vnucovalo síť s polovičním signálem a tak jsem si musel operátora s plným signálem hledat podle mobilu a volit ho ručně.

Obávám se, že se učastníme nějakého neoznámeného BETAtestu TDD PCMCIA karet :(

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).