Hlavní navigace

Názor ke článku Internetový MAŠÍBL (magoři, šílenci, blbi): www.islczech.com, nejpitomější web světa?! od Opatrný - Právě z tohoto, a ještě bezpečnostního, důvodu chodím...

  • 11. 10. 2008 8:39

    Opatrný (neregistrovaný)

    Právě z tohoto, a ještě bezpečnostního, důvodu chodím na neznámé veby s vypnutým skriptováním a zákazem používání jakýchkoliv ActiveX/doplňků browseru. Často má "profesinální web ve flashi" i textovou, zpravidla mnohem přehlednější, variantu (to neplatí o zde odkazovaném webu). Nikdy jsem okouzlení flashem nechápal a považuji takový brak hodný opovržení. To že některé flash-web-stránky mají i textovou variantu chápu tak, že tvůrce webu považuje flash také za totální přehmat, ale nicméně platící zákazník vyžadoval "takovouto otřesnou prezentaci" ...

    P.S.: Weby které mne osloví a považuji je za "ne přeplněné nebezpečím" (je-li to u nich zapotřebí) příště pochopitelně navštěvuji s povolením používat schválené doplňky a i některé formy skriptování. Je-li to u těchto webů zapotřebí. Rozumný web-designer dokáže napsat web tak že vypadá funkčně i při zakázaném skriptování. Rozumný tvůrce webu dokonce dovolí prohlížejícímu si změnit velikost zobrazovaného písma a používá automatické zalamování textu, tak aby neopustil viditelnou obrazovku (text vložen do buňky o velikosti XYZ% ...) Tímto bych rád nakopnul všechny tvůrce webů! Dříve (ale už opravdu hodně dávno - asi 10 let) to býval, do dnes nepřekonaný, standard.

    P.P.S.:
    Please type "ff5324":... Opravdu ne každý má zrak jako rys a tuto kombinaci (písmen, i díky blízkosti uvozovek) může marně odhadovat i na několik pokusů.

    Také pamatování jednou vložených informací do formuláře dříve bývalo funkčnější. Nomám povolené skriptování, může to být tím. Ale jde to zařídit i bez něj. Když špatně zadám nějaký neplatný/vámi nepřijímaný údaj, například e-mail - který si vynucujete, jednou již "odeslaný" text je nenávratnmě pryč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).