Hlavní navigace

Názor ke článku Nové diskuse na Novinkách fungují skvěle od Pavel - Nedá mi to, abych se zde Tomáše nezastal....

  • 13. 3. 2009 11:39

    Pavel (neregistrovaný)

    Nedá mi to, abych se zde Tomáše nezastal. Kdykoliv jsem si bývalé diskuse na Novinkách otevřel, tak mi přišlo, že jsem se ocitl na jiné planetě. Tamní příspěvky určitě nebylo možné označit za komentáře :). Vždy mi vrtalo v hlavě, kdo jsou ti lidé, kteří tam přispívají - i na méně než náctileté děti děti mi to přišlo dost zcestné. A stejně tak jsem nechápal provozovatele webu, že něco takového u sebe nechává.

    Pokud to tedy opravdu byl takový xchat, to částečně jejich úroveň osvětluje, ale zároveň naprosto schvaluje nynější krok ke zlidštení diskuse. Pokud to srovnám s diskusemi na idnesu, tak ty idnesácké mi přijdou často přínosné a nezřídka více než vtipné - i když též na způsob chatu. Alespoň však trochu na úrovni.

    A pokud jde o účel diskusí / komentářů pod články: ty slouží k tomu, k čemu je vede majitel nebo provozovatel webu. Na blogu i jinde to může být klidně chat, na zpravodajském serveru (tedy nejen tam) očekávam rozšíření článku o protinázory či nová fakta. Viz například nedávný (snad PR?) článek o Deredesu na idnes.cz (nechce se mi ho teď dohledávat), kde diskuse pod samotný článkem přispěla nejen k doplnění samotného textu, ale hlavně přinesla lidem, kterým byl do té doby Deredes neznámý, spoustu odkazů na relevantnější zdroje, ze kterých si již mohli vytvořit vlastní (odlišný) názor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).