Hlavní navigace

Názor ke článku Bezdrátový internet škodí zdraví od Krtek - Zdravíčko. Živím se montážemi Wifi antén cca 6...

  • 12. 8. 2009 20:33

    Krtek (neregistrovaný)

    Zdravíčko. Živím se montážemi Wifi antén cca 6 let. Žádné zdravotní problémy nemám a to wifi anténu všesměrovou u routeru provozuji i doma a vysíač Wifi mám i na baráku. Pokud jako ISP použiju zařízení s vyším výkonem než povolených 100mW mám problémy s ČTU se kterými jsem se již přece jen setkal.
    Mám syna kterému jsou 3 roky. u Wifi antén je po celou dobu a je v pohodě.
    Mimo jiné většina Routerů které se dají koupit a lidi je používají. Mají většinou 2Dbi anténu. Výsledkem je že signál je použitelný pro Wifi systém do okruhu 2 místností. Lidskému organismu naprosto neškodný. Pro domácnost použitelnou anténou je max. 8Dbi anténa. Ziskovější antény pro použití v bytě moc nepřichází v úvahu kvůli jejich velkým rozměrům.
    Něco jiného je to s mobilními operátory. Neznám přesně jejich technické specifikace, ale O2 má ve směrnicích že před funkční anténu se smí technik pohybovat max. 10min a poté musí opustit prostor. U vysílače od mobilu bych bydlet nechtěl a to mi říkalo i několik jiných montážních techniků mobilkářských antén. Bohužel praxe mi i ukázala že když mobilkáři potřebují tak na svých vysílacích anténách úmyslně zvýší výkon až na několikanásobek původních hodnot. A nám pak odpalovaly některé více citlivé karty, které jsme tenkrát nechávali bez ochran.
    Fyzik nejsem profesor wifi taky ne. jen se kolem toho pohybuji víc než jen chvíli takže lidi nebojte se nic to není a nic to nedělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).