Hlavní navigace

Názor ke článku Bezdrátový internet škodí zdraví od Jimmy - Spousta výpočtů a přitom stačí zapojit selský rozum. Výkon...

  • 8. 7. 2009 16:39

    Jimmy (neregistrovaný)

    Spousta výpočtů a přitom stačí zapojit selský rozum.

    Výkon wifi je 100mW, tedy 0,1 W Dají se koupit i silnější karty s 400 a 600mW, ale více ne a stejně se moc nepoužívají.

    Anténa je veskrze pasivní díl. Nemá žádný zdroj energie. Není to perpetum mobile. Jediné co umí je zhustit vyzařovaný signál z určitého směru za cenu potlačení signálu ve všech ostatních směrech.

    Tedy pokud na vstupu do antény pustím 0,1W (PA) tak na výstupu z antény bude stále pouze 0,1W (AP)! Pro porovnání při běžné činnosti člověk generuje cca 100W tepla, tedy cca 1000x více než by ho ohřál wifi vysílač přímo v těle !

    Oněch spočtených 15W je pouze pouze porovnání kolik by musel mít teoretický izotropní vysílač (tedy vysílající rovnoměrně na všechny strany - do koule) aby v daném směru měl stejnou hustotu výkonu jako vysílač 0,1W zhuštěný v daném směru směrovou anténou. Nicméně stále je tedy ve vzduchu pouze 0,1W výkonu.

    Tedy nebyl by problém mít wifi trvale přímo na těle a nic by se nestalo.

    BTW 2,4GHz není pro molekuly vody žádná magická frekvence. Důvod proč mikrovlky tuto frekvenci používají je v tom, že 2,4GHz je jedno z ISM pásem, tedy je to pásmo kde lze beztrestně rušit, ale mikrovlnky by funkovali i na jiných frekvencích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).