Hlavní navigace

Andrew's blog nejen o Google

  • Přizpůsobitelný přehrávač od YouTube

    YouTube je v poslední době velmi rychle aktualizován. Po nedávném umisťování videí na mapu přichází nový přizpůsobitelný přehrávač pro umístění na vlastnlí webové stránky. Vytvoření výsledného zdrojového kódu je velmi jednoduché. Stačí zadat název a popis přehrávače, zvolit si barvy, rozvržení (layout) a video, které má být přehráváno. YouTube – Custom Player
    21. 7. 2007 9:15
  • Google Reader s novým přehrávačem pro podcasty

    Do Google Readeru byl přidán flashový mp3 přehrávač. Díky němu je možné přehrávat podcasty v přímo v prohlížeči. Přehrávač lze z okna prohlížeče uvolnit (otevřít v novém okně). Naposledy byl G. Reader vylepšen o prohlížení obsahu offline zapomoci Google Gears (zpráva na Lupě).
    21. 7. 2007 9:00 (aktualizováno)
  • Google Skupiny (2) v češtině

    Dnes jsem při procházení webu čirou náhodou narazil na web Google Skupin. Čekalo na mě opravdu příjemné překvapení – načetla se mi nová verze překvapivě v češtině. Google Skupiny (2) byly přeloženy do češtiny v docela slušné kvalitě ovšem bez nápovědy. Druhá verze běžela dlouhou dobu bez češtiny (čeští uživatelé byly směrování na starou verzi, která již přeložena byla). Nová verze přináší nastavitelné vzhledy jednotlivých skupin, tvorbu internetových stránek, sdílení souborů a další.
    20. 7. 2007 22:38 (aktualizováno)
  • Meebo - IM pohodlně a bez instalace

    Meebo je multiprotokolový browserový IM klient. V následujícím článku bych vám ho rád představil. Jste ve škole, práci, internetové kavárně nebo kdekoliv jinde, kde vám není dovoleno instalovat na pc programy? Pak máte možnost využít právě tohoto online IM klienta. Meebo podporuje známé Instant Messengery: aim, google talk, icq, msn, jabber a yahoo!; komunikovat lze i ve vlastní síti meebo. Pro přihlášení potřebujete mít účet alespoň u jednoho z výše jmenovaných IM…
    21. 7. 2007 8:39 (aktualizováno)
  • YouTube Remixer

    Je to něco přes měsíc, co se na YouTube objevila nová služba pro stříhání a úpravu videa… YouTube Remixer je založen na technologii z Adobe Premiere. Umožňuje videa z YouTube upavovat přímo v prohlížeči – můžete je stříhat, upravovat zvukovou stopu, přidávat texty a obrázky do obrazu, vkládat přechody atd.
    21. 7. 2007 8:38 (aktualizováno)
  • Firefox 3 alpha 6 volně ke stažení

    Před pár dny byla na internetu zpřístupněna ke stažení šestá alpha verze nové Mozilly Firefox 3 (Gran Paradiso) současně pro Windows, Linux a Mac OS X… V šesté alpha verzi byla vylepšena správa cookies, opraven správce stahování a vykreslovací jádro Gecko 1.9 (zvládá už i Acid2 test), SQLite aktualizován na novější verzi 3.3.17, přepracován dialog pádu Firefoxu a přidáno nové tlačítko pro restart prohlížeče.
    21. 7. 2007 8:39 (aktualizováno)
  • YouTube Mapplet pro Google Maps

    Poté, co nedávno Google ve svých Webových albech programu Picasa zpřístupnil užitečnou funkci pro vkládání fotografií na mapu, přibyla tato funkce i u YouTube videí. K videím můžete přiřadit datum a místo pořízení a pak je zpřístupnit ostatním na Google Maps. Pro zobrazení na mapách je potřeba povolit přídavek Google Maps (zde).
    21. 7. 2007 8:38 (aktualizováno)
  • Google pracuje na vyhledávači vyzvánění pro mobilní telefony

    Podle The Wall Street Journal Google pracuje na vyhledávači, který by přímo z mobilního telefonu dokázal vyhledávat vyzváněcí melodie a hry. Google již nyní poskytuje pro mobilní telefony služby jako jsou Gmail, kalendář, vyhledávání, YouTube… Více na: http://google­system.blogspot­.com/
    17. 7. 2007 17:28
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).