Hlavní navigace

Glosář - Témata označená nálepkou Vyhledávače

  • Firefox 4.0, Chrome nebo IE 9?

    A neb, který prohlížeč bude mít na vrch. Google Chrome je aktuálně třetím nejpoužívanějším prohlížečem současnosti a zdá se, že mu patří také budoucnost. Po Firefoxu převzal image inovátora a prohlížeče pro náročnější uživatele. Neprovázejí ho problémy s kritickými chybami a zdá se, že by brzy mohl konkurovat IE i Firefoxu.
  • Google propouští. Možná...

    Tento týden se opět objevila v médiích zpráva o tom, že Google chce propustit asi 10 000 zaměstnanců. Je potřeba říci, že zprávy podobného charakteru se v minulosti ukázala jako nepravdivé. Podle všeho by se mělo jednat o externisty a brigádníky. Pokud by tomu opravdu tak bylo, pak je možné hledat dva možné důvody. Prvním by byl dopad hospodářské krize, což je universální zaklínadlo na všechno. Argument se však vzhledem k tomu, že Google vydělává stále více ale jeví jako ne příliš pravděpodobný.
  • Končící Lively, problémy s GTalk

    Google se rozhodl pohřbít jeden se svých zajímavých projektů týkající se sociálních služeb a nových forem komunikace. Lively končí. Je důvod k pláči, nebo k oslavám? Pokud se na celou věc chceme podívat bez emocí je potřeba rozklíčovat, co Lively pro Google znamenal a proč skončil. Lively se snažil být konkurencí pro Second live, snažil se být novou formou komunikací mezi uživateli. Google ale zřejmě sociální sítě příliš neumí. Orkut stagnuje, Groups je stále ne zcela využitý, Lively skončilo…
    23. 11. 2008 14:05 (aktualizováno)
  • Je špatné blogovat podle Google Trends?

    Stále častěji se objevují spekulace o tom, že blogeři i noviny sledují online populární témata a na ně píší své články/spoty. Je na tom něco špatného?    Když se nad celou věcí zamyslíme, není to asi nic jiného, než viditelná ruka trhu. Google dal všem bez rozdílu věku, vzdělání a vyznání jednoduchou možnost zjistit co je tak říkajíc in či trendy. To je zamozřejmě regulérní a správný zdroj informací. Proč nepsat na něco, co se těší popularitě a zájmu veřejnosti? Zdá se to býti rozumné a logické.
    12. 10. 2008 22:36 (aktualizováno)
  • Chrome první dojmy

    V tomto spotu se pokusím průběžně připojit několik praktických postřehů z používání Chrome. -Zajímavý je import přihlašovacích údajů a hesel. Do iGoogle se heslo ani jméno nenahrálo, do dalších služeb Google ano. -Český server Rajče.net není s prohlížečem kompatibilní. V albech nejdou zobrazovat korektně všechny fotografie, nekteré vůbec. Server je v podstatě nepoužitelný.
  • Seznam - OpenID a Freemail prioritami

    Jako již tradičně, přináším rozhovor, který posloužil jako podklad pro články. Tentokráte s Petrem Přibylou, produkt managerem Seznamu. Kolik existuje na Seznamu emailových adres a kolik z nich je aktivních? Vedeme přes 7.5 miliónu schránek, z nich je přes 5.6 miliónu aktivních. Meziroční nárůst počtu schránek je zhruba 1.5 miliónu.
    28. 8. 2008 8:33 (aktualizováno)
  • Nový vyhledávač Cuil - malý test

    Cuil je amciózní vyhledávač, který se chce o pozici jedničky mezi vyhledávači utkat s Google. Má vůbec šanci? Osobně považuji za poněkud nešťastné, že se tomuto vyhledávači nevěnoval větší mediální prostor. Konec konců, dobrých vyhledávačů není nikdy dost, že? Ale je tento vůbec dobrý? Následující text je tak zřejmě prvním testem tohoto vyhledávače v českých médiích…
  • Yahoo! mění vedení, Google i Microsoft hlásí rekordní zisky

    Zdá se vám, že vlna informací o velké trojce poněkud utichla? Nenechte se mýlit. Okolo všech tří se dějí zajímavé věci. A to především z hlediska ekonomického. Yahoo! se rozhodlo, že vymění část manegmetu. Server Živě uvedl následující informace: „Investor a akcionář americké internetové společnosti Yahoo, Carl Icahn, oficiálně vstoupí do její správní rady. Na nadcházejícím zasedání valné hromady nejspíše představí své návrhy do budoucna…
    22. 7. 2008 11:57 (aktualizováno)
  • Google Sites pro všechny

    Na Sites byla všude slyšet jen a jen chvála. A tak ani já jsme neodolal a zkusil jsme něco vytvořit. Jaký tedy, nově pro všechny majitele účtu u Google otevřený, systém je? Rozšířeno, doplněno. Hlavní myšlenka celého projektu je jednoduchá. Cílem bylo nabídnout hosting pro kvalitní publikační systém. První pocity jsou však rozpolcené – vše vypadá jako Wiki a navíc se mentálně vracíme o pár let dozadu. Alespoň co se tvorby a struktury webu týče.
  • Google Překladač - exklusivní test

    Google překladač je v češtině a umí překládat anglicky psané stránky do češtiny (samozřejmě nejen). A tak je na řadě, před optimistickým jásáním malý test. Vše naleznete na stránkách: http://transla­te.google.com/tran­slate_t …
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).