Hlavní navigace

Glosář - Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • Alibaba.com ohlásila ekonomické výsledky a nadšení nevzbudila

    Čínská společnost Alibaba.com, zveřejnila své hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí tohoto roku. Společnost vykázala nárůst 11,9 procenta (na 64 miliónů dolarů) čistého zisku a rostoucí tržby o 10,6 procenta na 250 milionů dolarů. V průběhu 3. čtvrtletí 2011, Alibaba.com přilákal přibližně 4 miliony nových uživatelů v celkové výši 72,8 milionů registrovaných uživatelů.
  • Zpátky do školy

    Prázdniny již dávno skončily, a tak je ten pravý čas podívat se po možnostech vlastního sebevzdělávání. Je jich samozřejmě celá řada. My se v článku zaměříme na zdarma dostupné nástroje, které učiní studium zábavné a efektivní. Zvláště se zaměříme na zajímavý Fresh Brain, populární výuku jazyků a nezapomeneme ani na rozšířený Moodle.
    23. 9. 2010 8:42 (aktualizováno)
  • Je budoucnost her spojená s Google?

    Sociální sítě rozjely nový zajímavý druh bussinesu, kterému se zatím příliš nedařilo – on-line hry, za které se platí až v jejich průběhu. Tím se otevřel zcela nečekaný svět investičních příležitostí. Budou pro Google facebookové hry novou hlavní investiční příležitostí? Android míří na PS4 i do televizí. Otvírá se tak prostor pro novou formu zábavy.
    13. 9. 2010 15:42 (aktualizováno)
  • Jak vystavit prezentace na internet?

    Často se hodí mít možnost on-line sdílení a vystavování prezentací. Asi nejznámější službou tohoto druhu je SlideShare. Jaké jsou možnosti jednotlivých on-line aplikací a kterou z nich si zvolit? I na to se pokusí odpovědět následující článek. Více v článku na dsl.cz
    22. 7. 2010 19:57
  • Wikiverzita - první seznámení

    Wikiverzita je spřízněným projektem Wikipedie, který se snaží představovat otevřený portál určený ke vzdělávání a osobnímu rozvoji. Nabídka kurzů je velmi rozmanitá – od stavby kůlny po vedení a řízení lidí. Jsou takovéto kurzy perspektivní, nebo jde jen o nikam nevedoucí krok…
  • Firefox 4.0, Chrome nebo IE 9?

    A neb, který prohlížeč bude mít na vrch. Google Chrome je aktuálně třetím nejpoužívanějším prohlížečem současnosti a zdá se, že mu patří také budoucnost. Po Firefoxu převzal image inovátora a prohlížeče pro náročnější uživatele. Neprovázejí ho problémy s kritickými chybami a zdá se, že by brzy mohl konkurovat IE i Firefoxu.
  • Jak na webovou stránku s Google Sites

    Google Sites se stala kvalitní etablovanou službou, která může poskytnout nemálo možností jak pro osobní presentaci, tak pro webovou spolupráci či jednoduchou správu projektů. Z těch nedávných největších novinek stačí jmenovat například šablony, které pomohou i nepříliš zdatným uživatelům vytvořit chtěný web během několika málo minut. Pokud tedy přemýšlíte, jakým způsobem modernizovat svůj stávající web, nebo si jen chcete vyrobit stránky vlastní, je dobré se zamyslet nad možností užití Google S
  • Facebook proti (nejen) Paroubkovi

    Zdá se, že předseda ČSSD Jiří Paroubek to má na Facebooku těžké – napřed proti němu vznikne vajíčková aliance, pak mu fandí mladí lidé v domnění, že se z něj stane deset mobilních telefonů a aktuálně jej chtějí lidé z předvolebních meetingů vypískat. Facebook je fenomén jednoho kliknutí. Článek nejen o tom, jaké důsledky může mít neuvážené družení se na Facebooku a o tom, kde se dělá politika. Více v článku Facebook proti (nejen) Paroubkovi na dsl.
    20. 1. 2010 19:24
  • Velký přehled on-line fotoeditorů

    Který nástroj si vybrat pro kreativní práci a čím nahradit Photoshop, když není po ruce? A ke kterému nástroji dostanete zdarma webové album? Výběr nejlepších online fotoeditorů. V článku, který vyšel na dsl.cz naleznete poměrně zevrubný soupis téměř všech online fotoeditorů, které stojí v současnosti za řeč.
    3. 1. 2010 20:13
  • Vyhledáváme obrázky alternativně i efektivně

    Jak najlépe hledat a najít obrázky na Internetu? Jaké jsou možnosti MUFIN, TinEye či Google Similar Images? Ve svém článku analyzuji možnosti vyhledávání obrázků pomocí netradičních metod. Například podle visuální podobnosti, nebo vložením obrázku, podle kterého vyhledávací stroj najde podobné fotografie. Článek seznamuje jak s aktuální trendy, tak s možnostmi využití či zneužití podobných technologií.
    7. 10. 2009 20:20
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).