Hlavní navigace

Potřeba nové banky

29. 11. 2007 14:14 casual

Bývaly doby, kdy se věřilo, že všechno se dá optimálně naplánovat a že jedna spořitelna je dost na to, aby uspokojila potřeby lidí na manipulaci s penězi. Potom nastal prudký obrat k neviditelné ruce trhu, a banky rostly na každém rohu. Posledních pár let, vládne na bankovním trhu poměrný klid, zpestřovaný pouze občasným sloučením některých velkých bank, do ještě větší banky.

To vypadá téměř jako idyla. Byl nalezen optimální poměr bank a spokojených uživatelů ?

Vzrušení, která vyvolává příchod nové internetové banky a naděje, které jsou s tím spojovány tomu ale neodpovídá. Evidentně, nespokojenost mnoha klientů tuzemských bank je větší než jsou si někteří bankovní ředitelé ochotni připustit. Nebo možné hůře, jsou ochotni si připustit, že výše bankovních poplatků je nehorázná, ale vědí, že když se tak chovají všechny banky tak klient nemá volbu.

Ovšem zákon trhu je neúprosný. V případě, že počet nespokojených klientů současných bank dosáhne již dostatečného počtu pro existenci nové banky, znamená to pro takovou banku, která nabídne alternativu, šanci na slušné výdělky. A nás všechny to může znamenat, že byl právě nalezen strop bankovních poplatků.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).