Hlavní navigace

Proč antibanan?

13. 2. 2006 10:08 (aktualizováno) antibanan

Naším cílem je eventuálního zájemce o webhosting varovat před uskupením banan.cz. Tato svérázná ostravská firma už napálila řadu lidí, tak nemusíte být těmi dalšími.

O jejich praktikách dobře vypovídá stejnojmenný blog na konkurenčním serveru (http://antiba­nan.bloguje.cz) Už nějaký čas ale leží ladem, což je škoda, protože poznamenáníhodných podrazů pánů Kaluži a Kaděry stále přibývá podobně, jak jim další a další sedají na lep.

Na co si tedy dát pozor?

V prvé řadě dostupnost. Radši už jí na homepage ani neslibují, snad aby si na ně úřady nedošláply kvůli klamavé reklamě. Ano, právě dostupnost je asi nejpalčivějším problémem tohoto hostingu. V průměru za měsíc lze u nich napočítat výpadky o souhrnné délce desítek hodin. To už se na návštěvnosti a důvěryhodnosti hostovaných projektů zákonitě projeví.

Stěžovat si na to nemá moc smysl. Banáni sice provozují jakési stěžovací fórum owebu.cz, jenže cokoliv jiného než „pozitivní“ kritiku okamžitě mažou. A následně omezí vaší IP adrese právo zápisu. Takže tápající klient lačný po nějakých nezávislých hodnoceních, který na toto fórum náhodně zabrouzdá, zákonitě nabyde dojmu, že banáni jsou the best. Chyba lávky!

Technická podpora při problému strká hlavu do písku. Buď na e-maily, telefony nebo ICQ nereaguje vůbec, pokud ano, je to něco neutrálního v tom smyslu, že to prověří a že se ozvou. Neudělají ani jedno z toho.

Safe_mode = Off!

Ani s bezpečností dat to u nahnilého ovoce není ideální. Klientům na požádání povolují vypnutí Safe_mode, čímž tak ohrožují data ostatních klientů na témže disku. Jde-li vám o bezpečnost svých dat, první otázka směřovaná na kteréhokoliv webhostingového providera by měla znít, co Safe mode? A odpověď? Jednoznačně zapnuto!

Příště: Vše o Radovanu Kalužovi, nejvyšším banánu z banan.cz :))

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).