Hlavní navigace

Blogy

  • Doplňky a tajné emotikony ve Skype

    Není to tak dávno, co vyšla nová verze Skype, která přinesla pár novinek, které kopírují všeobecné trendy anebo jsou tak logické, že bylo jen otázkou času, kdy se objeví. žádná z nich mě nijak neokouzlila ať už to bylo sdílení videoklipů, snímáním fotek z videohovorů, předávání hovorů anebo globální tržiště s možností přivydělat si svými radami něco málo peněz. Nakonec prototyp něčeho velice podobného jsem viděl již na letošním ImagineCupu a to dokonce od studentů českých škol.
    4. 9. 2007 9:10 (aktualizováno)
  • Nové portálové HP a Google zase o krok blíže zpravodajskému serveru

    Jako stromy na podzim, tak i internetové portály shazují s očekávaným pravidelným podzimním přílivem uživatelů listy – tedy pardon, domovské stránky a nahrazují starý design novým. Zatímco Atlas již novou podobu domovské stránky spustil a spolu s ní i tři nové služby, centrum zatím představilo jen betaverzi a sbírá feedback od uživatelů. Zdali se do něčeho podobného nechystá i Seznam nevím.
  • Virtuální vražda

    Redaktoři Novinek se opět předvedli, už jim asi ten virtuální svět leze na mozek. Více napoví obrázek.
  • Bezpečnostní brouček? Zjisti o čem si kdo píše

    Google Mail automaticky zobrazuje k mailům reklamy relevantní k jejich obsahu, podobně se chovají i jiné webmaily. Napadla mě taková finta, která by mohla být i zneužitelná – představte si, že potřebujete vědět, jestli se váš známý dopisuje s někým konkrétním (třeba vaše žena s někým, kdo si myslíte je její milenec), nebo jestli si s někým píše o nějakém konkrétním tématu (sex). Tak vytvoříte site-targeted reklamu a zaměříte jí na klíčové slovo
    27. 8. 2007 19:54 (aktualizováno)
  • Mravenci - tak trochu jiná civilizace

    Lidstvo už od nepaměti vzhlíží ke hvězdám a hledá mezi nimi jiné bytostí, neznámé civilizace a tajně doufá, že jednou dokáže překročit hlubiny vesmíru a všechny ty vzdálené kouty světa prozkoumat. Snad v některé z jeho končin narazí na jinou civilizaci. Jenže dokážeme si vůbec dostatečně představit jak by mohla vypadat? A co když je nám blíže než si vůbec umíme představit? Každý den se s ní setkáváme, ale necháváme ji bez povšimnutí … civilizace mravenců.
  • Změna systému premium pozic u Adwords

    Dnes dopoledne českého času začala platit oznámená změna výpočtu pro umístění premium pozic u Adwords (takové ty 2–3 speciální podbarvené pozice nad výsledky). Doposavaď byl pro ně výpočet stejný jako pro ty, co se zobrazují normálně vpravo – tj. zjednodušeně – vezme se průměrná cena za proklik a vynásobí se CTR (oprava viz komentáře) a ty s největším číslem jsou nejvyýše. Pro premium pozice se ale nyní nově započítává maximální cena za proklik.
    27. 8. 2007 14:49 (aktualizováno)
  • Přecházet silnici se nevyplatí - aktualizace

    Jedna osobní příhoda – před půl rokem jsem přecházel silnici mimo vyznačený přechod a chytli mě policisté. Co na tom, že tam přecházím 30 let, co na tom, že je to přehledný úsek kde nic nejezdí, prostě jsme měl zaplatit 300 Kč. Peníze v hotovosti u sebe samozřejmě nenosím, a blokový lísteček jsem jako na potvoru ztratil, takže jsem se na to vybodl a čekal jsem, až mi přijde poštou nějaká upomínka. Přišla, právě teď. Ovšem ne od policie, ale od exekutora a mám zaplatit 8035 Kč…
    23. 8. 2007 17:07 (aktualizováno)
  • Nova reality show - The Next Internet Millionaire

    V CR se pripravuje dalsi dil Vyvolenych, v USA Joel Comm uvedl novou reality show – The Next Internet Millionaire. Hodinova 1. epizoda se da shlednout na webu (aff), ktery jiz dosahl Alexa rank pod 3000.
    21. 8. 2007 20:01 (aktualizováno)
  • Černý Google by ročně ušetřil 750 megawatt hodin

    O tohle se s vámi prostě musím podělit. ecoIron – blog věnující se ekologickému využití technologií spočítal, kolik by se ušetřilo energie, kdyby byla stránka Google celá černá. Šel na to jednoduše – porovnal rozdíl spotřeby zobrazení celé bílé stránky a celé černé stránky, odhadl podle globálních statistik na jak dlouho a kolikrát se tato stránka zobrazí a vynásobil…
    21. 8. 2007 13:19 (aktualizováno)
  • Autorská práva? Ano!

    Je to už obehraná písnička. Tu někoho chytí policie jak sdílí licencované aplikace, tu nějaká zpráva protipirátské uniie, teď zas chytili blbečka, co z plezíru nahrál v kině a přes internet nasdílel Simpsony a hrozí mu 5 MIO pokuta. A je už obehraná písnička, jak se hned objeví názory jak je ta ochrana nesmyslná a jak jsou ti vlastníci práv zloději a jak to škodí rozvoji a tak dále. Vesměs to jsou vždy názory lidi, kteří žádná práva na nic nevlastní.
    20. 8. 2007 21:25 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).