Hlavní navigace

Blogy

  • SEO je koncepce a strategie

    Mnozí marketéři, manažeři internetového marketingu a ecommerce konzultanti se tváří, že snědli všechnu moudrost světa a jejich posláním jsou analýzy, reporty, ROI, excelovské tabulky, meetingy a další věci, které jsou z mého pohledu důležité, ale jsou jen jednou stranou tak rozsáhlého oboru, jakým bezesporu optimalizace pro vyhledávače je.
    10. 7. 2014 14:42 (aktualizováno)
  • 100% bounce rate a 0:00 strávená doba na webu

    Pro nyní aktuální projekt eshopu cíleného na americký trh řeším aktuálně interpretaci statistických dat webové návštěvnosti, která mi poskytuje ke zdrojům a kvalitě návštěvnosti Google Analytics. Musím s politováním říci, že ne vždy najdete v tomto nástroji, určeném pro detailní webové analýzy, vše co potřebujete.
    10. 7. 2014 14:42 (aktualizováno)
  • Supertajny navod pre hiring investorov

    Minule sme vo 500 startups mali na mentoring session chlapika so skvelym navodom na hiring investorov. A ak pripisujete to divne slovo ‚hiring‘ v nadpise vasejslabnucej schopnosti rozumiet novodobej Slovencine, rad by som vas upokojil informaciou, ze sa mylite a Slovencine pravdepodobne celkom rozumiete i ked neviete co znamena ‚novodobej‘.
    13. 6. 2014 10:13
  • Prosaďte se na americkém internetu

    Mnozí online prodejci mají co dělat, aby se prosadili v prostředí českého internetu. Jaké to potom je prosadit se na internetu v USA? Jeden by řekl, že to musí být podobné – nějaké to SEO, zpětné odkazy, Facebook … Bohužel opak je pravdou a ve většině případů je šance na úspěch na americkém trhu díky internetu mnohonásobně nižší než na trhu místním, který všichni dobře známe.
  • Víkendová oddychovka o 500 startups a Silicon Valley

    Vonku je krásne slnečno, v telke mi beží program o tom ako NY Rangers v 1994 vyhrali Stanley Cup (sorry, ale tento rok ich dajú vo finále dolu LA Kings :D), deti nášho CTO ma po týždni úspešne nakazili nejakou vtipnou chorobou – ideálne podmienky pre napísanie blogu o živote vo 500 a SV. Dve poznámky na úvod…
  • 7 tipov ako byť 2 CZ tímom vo 500 Startups

    Ako každý online markeťák vie, titulky s číslom majú vysokú klikanosť a čítanosť. Tak som si povedal, že to otestujem na svojom prvom blogu na Lupe a zároveň prvom reporte z 500 Startups v Mountain View, CA. Nech mi je odpustené. „Tak ako na to?“ Story o tom ako sme sa sem dostali už bola napísaná viackrát, takže je ťažké sa neopakovať. 
  • Hugo a Dan o životě #UX

    Hugo má problém. Má problém s manželkou, takže má vlastně velký problém a potřeboval by se nutně s někým poradit. Naštěstí jde kolem Dan. Když spolu Hugo s Danem chodili na střední (bylo to ještě v osmdesátých), tak byli dobří kamarádi. Dan dával Hugovi občas opisovat domácí práce. Naštěstí teď Dan vypadá dobře naladěný…
    12. 5. 2014 14:06
  • Startupič se přesunul na vlastní blog

    Bylo tu hezky, ale trochu mrtvo … A protože jsem slíbil známým, že se mrknu na jejich nový blogovací systém postach.io, který je založený na propojení s Evernote (to hodně používám), tak mě teď najdete na vlastní doméně – Startupic.cz …  přejděme tam  a aktualizujte si RSS, používáte-li.  Díky všem odtud za možnost tu pobývat. 
    29. 4. 2014 11:12
  • Je legální stahování z internetu?

    Všichni žijeme ve společnosti, kde autor (přeneseně vlastník autorských práv) rozhoduje o tom, co s jeho dílem bude. Pokud se rozhodne vystavit jej na internet zdarma, je to jeho svobodná vůle. Pokud se ho rozhodne prodávat za 10 korun za jedno stažení, je to jeho svobodná vůle. Pokud se ho rozhodne prodávat za 1000 Kč za jedno stažení, je to jeho svobodná vůle, a tu bychom měli respektovat. Nebo když už toto svobodné rozhodnutí nerespektujeme, neměli bychom tvrdit, že neděláme nic špatného…
  • Jak jsme chovali Hesperbota

    To jsme se takhle na obědě bavili s kolegou, že bychom mohli chovat nějaké domácí zvířatko. Kolega K. S. původem z Gruzie navrhoval, že nejlepší je chovat pořádného koně. Nejdříve jsme měli určité pochybnosti, ale nakonec nás svým nápadem nadchnul. Když se o našem rozhodnutí dozvěděl Lucky Luke, byl nadšen a slíbil, že nám jednoho sežene. Prý si s ním jeho původní majitel užil už dost a tak nám ho prý přenechá dokonce zdarma.
    11. 12. 2013 18:29 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).